Доступність посилання

ТОП новини

Олланд підтвердив зняття санкцій із Росії тільки після повного виконання Мінських угод


Петро Порошенко (п), Франсуа Олланд, 21 червня 2016 року
Петро Порошенко (п), Франсуа Олланд, 21 червня 2016 року

Президент Франції Франсуа Олланд підтвердив, що зняття санкцій із Росії можливе тільки у разі повного виконання нею мінських домовленостей. Він сказав про це після зустрічі в Парижі з президентом України Петром Порошенком.

«Санкції були посилені для того, щоб був більший стимул для виконання Мінських угод. І наша позиція й далі така сама. Ми готові підтвердити, що коли «Мінськ» буде виконаний повністю, то відтоді настане поетапне зняття санкцій. Але зараз необхідно забезпечити збереження санкцій», – сказав Олланд.

Президент України Петро Порошенко заявив, що питання продовження санкцій пов’язане з процесом деокупації українських територій.

«Продовження санкцій прямо пов’язане з процесом деокупації: виведення російських військ з нашої території, припинення поставок озброєнь, боєприпасів, техніки, забезпечення безперешкодного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на всю територію, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, звільнення заручників, початок політичного процесу. Упевнений у тому, що всі ці питання можуть обговорюватися найближчим часом на зустрічі в «нормандські форматі» на найвищому рівні», – сказав Порошенко.

Посли країн Євросоюзу 21 червня погодили продовження основного пакета економічних санкцій ЄС щодо Росії, запроваджених через незаконну анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України, ще на півроку, до 31 січня.

Офіційне рішення про це, як очікується, ухвалять на саміті лідерів ЄС у Брюсселі наступного тижня.

XS
SM
MD
LG