Доступність посилання

ТОП новини

Видання з Івано-Франківська підтверджує співпрацю із затриманою бойовиками журналісткою, СБУ не коментує


Івано-франківський інтернет-ресурс «Голос-інфо» підтверджує, що журналістка, про затримання якої сьогодні заявили підтримувані Росією бойовики, є їхньою співробітницею Ольгою Сворак.

Як мовиться у повідомленні видання, Cворак перебувала в Києві, на окуповану територію вона «поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала».

У «Голос-інфо» зазначають, що про будь-які зв’язки Ольги Сворак з Службою безпеки України їм нічого не відомо.

Водночас в СБУ інформацію про затримання журналістки та її ймовірні зв’язки зі спецслужбою не коментують.

Раніше сьогодні сепаратисти угруповання «ЛНР» заявили про затримання української журналістки з Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо», проте вони заявили про затримання Ольги Богданової.

За словами сепаратистів, затримана «за завданням українських спецслужб займалася збором і передачею інформації політичного і військового характеру», щодо журналістки порушили «кримінальну справу» за статтею «шпигунство».

У полоні сепаратистів «ЛНР» від січня 2015 року перебувала і луганська журналістка й громадська активістка Марія Варфоломеєва, її звинувачували в «коригуванні вогню ЗСУ», а також співпраці з «Правим сектором». У березні цього року її звільнили з полону.

Уповноважена президента України з урегулювання конфлікту на Донбасі, віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко повідомляла, що станом на 7 червня у полоні підтримуваних Росією сепаратистів на Донбасі залишалося 113 громадян України.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG