Доступність посилання

ТОП новини

До Третьої світової війни може призвести надання Україні допомоги зброєю – Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

«Має бути послідовна допомога. По-перше: економічна і політична – санкції щодо Росії»

Народний депутат України, член української делегації в ПАРЄ Надія Савченко переконана, що надання Україні допомоги зброєю може призвести до Третьої світової війни.

«Чи варто допомагати зброєю. Напевно, залежить – з якою рішучістю. Допомога зброєю може призвести до Третьої світової війни. Якщо дивитися на ситуацію сьогодні, то це має бути послідовна допомога. По-перше: економічна і політична – санкції щодо Росії. Тому що країна і її влада повинна розуміти, що вона вчинила неправильно і в сучасному світі так існувати не можна, і працювати з нею ніхто не буде. І потрібно вводити, як на мене, більш персоніфіковані санкції, щоб більше потерпав не народ, а та влада, щоб вона відчула на собі ці обмеження. Тому що народу російському санкції, дійсно, тяжко переносити, а владі якось байдуже», – заявила Савченко.

Також вона висловила думку щодо того, якою бачить перспективу звільнення звільнення з Росії режисера Олега Сенцова.

«Переговори – дуже хитка справа. І знаю, якщо вони проходять таємно, то в них більше успіху, аніж коли вони проходять публічно. Публічно треба й далі порушувати цю тему – через кінематограф, якимись кримськими, українськими акціями. Але про роботу на результат мають говорити обидва президенти, і те, про що говорять вони – бажано, щоб знало якомога менше людей. Той результат, який вони оголосять, означатиме й те, про що вони домовились. Я підтримують президента України, я готова діяти на благо його успіху і результату, і не бажаю цьому перешкоджати», – сказала Надія Савченко, яка бере участь у сесії ПАРЄ в Страсбурзі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG