Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі сім разів застосували артилерію – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє про неспокійну ситуацію в зоні конфлікту і звинувачує підтримуваних Росією сепаратистів у семи обстрілах із застосуванням артилерії калібрів 122 та 152 міліметри. У цілому за добу 22 червня підтримувані Росією сепаратисти здійснили 46 обстрілів позицій українських військових, відзначають у штабі АТО.

Це на 18 обстрілів більше, ніж 21 червня.

«Окрім того, зафіксовано три обстріли населених пунктів. Зі 122-міліметрових самохідних артустановок російські окупанти вели вогонь по житлових масивах Авдіївки та Первомайського, а з 82-міліметрових мінометів – по Водяному, що на Маріупольському напрямку», – інформують у штабі АТО.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах передмість Донецька та Горлівки.

В угрупованні «ЛНР» ще немає повідомлень про події минулої доби.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG