Доступність посилання

ТОП новини

Нуланд у середу зустрілася з Порошенком – посольство США


Петро Порошенко і Вікторія Нуланд, архівне фото
Петро Порошенко і Вікторія Нуланд, архівне фото

Помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд 22 червня зустрілася з президентом України Петром Порошенком.

Як повідомляє прес-служба посольства США в Україні, сторони обговорили порядок денний реформ і виконання Мінських угод.

«На консультаціях, які були детальними й конструктивними, співрозмовники ретельно зосередилися на вимогах щодо безпеки у Мінських домовленостях напередодні подальшого візиту американської делегації до Москви 23 червня», – мовиться у повідомленні.

Посольство США зазначає, що американська сторона привітала прихильність українського керівництва до повного виконання Мінських домовленостей і наголосила, що санкції щодо Росії повинні залишатися чинними для реалізації цих домовленостей.

Крім того, Нуланд в Києві 22 червня зустрілася з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, заступником глави Адміністрації президента України Костянтином Єлісєєвим і міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Раніше про зустріч Порошенка з Нуланд не повідомлялося.

За підсумками зустрічі Нуланд і Єлісєєва прес-служба Адміністрації президента України повідомила, що співрозмовники детально обговорили стан імплементації мінських домовленостей та скоординували підходи щодо подальших кроків, спрямованих на досягнення сталого миру на Донбасі.

23 червня Вікторія Нуланд перебуває з візитом в Росії, де планують обговорити ситуацію на Донбасі і подальші кроки щодо виконання мінських домовленостей за підтримки країн «нормандської четвірки» та Тристоронньої контактної групи. Як повідомили російські ЗМІ, у Москві Нуланд має зустрітися з радником президента Росії Владиславом Сурковим.

Вікторія Нуланд бере активну участь у переконуванні Москви виконувати її зобов’язання за мінськими домовленостями, а Києва – здійснювати реформи.

Крім того, на сьогодні, 23 червня, запланована позачергова відеоконференція Тристоронньої контактної групи за участю представників угруповань «ДНР» і «ЛНР». Під час відеоконференції планують обговорити ситуацію з безпекою на Донбасі, звільнення заручників, а також інші пункти мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG