Доступність посилання

ТОП новини

Підтримка німецькими політиками Путіна – зрада європейських цінностей (світова преса)


«Росія та її посіпаки не мають жодного бажання виконувати Мінські мирні угоди» – Newsweek

Американський тижневик Newsweek аналізує дедалі більше прогинання німецьких політиків під російським імперіалізмом. Найбільше періодичне видання Франції Le Monde пише про те, як вплинув британський референдум на єдність позиції ЄС у ставленні до Росії. Популярний британський часопис The Guardian пише про відкладення боксерського двобою між Тайсоном Ф’юрі та Володимиром Кличком.

Американський суспільно-політичний тижневик Newsweek публікує статтю «Чому так багато німецьких лідерів м’яко ставляться до агресії Путіна?» Заголовок промовляє: «Німецькі соціалісти демонструють дедалі більшу налаштованість на можливе замирення з російським імперіалізмом». Автор статті – професор політології Ратгерського університету (США) Олксандр Мотиль, нагадує, що міністр оборони України Степан Полторак проінформував НАТО, що під час бойових дій проти Росії на сході України у 2016 році загинули 623 українських військовослужбовців. Американське видання зазначає, що ця неймовірно велика кількість жертв чітко демонструє, що Росія та її посіпаки не мають жодного бажання виконувати Мінські мирні угоди.

Автор статті продовжує, що ця кількість жертв також показує ту ціну, яку готова платити Україна за захист своєї держави та всєї Європи від агресії президента Росії Володимира Путіна. Але саме у цей час німецькі соціалісти, як виглядає, дедалі більше налаштовані робити все, що можна, аби замирюватись з російським імперіалізмом. Все це, на думку Мотиля, бере початок від традиційної німецької політики на Сході, відомої як Ostpolitik, або ж від того часу, коли 2005 року канцлер Німеччини Герхард Шредер назвав Путіна «бездоганним демократом». Той таки Шредер залишив свою посаду у Берліні, аби стати високооплачуваним функціонером глибоко корумпованої російської компанії «Газпром». Тому не дивно, як пише видання, що Шредер регулярно заплющував очі на фашизм та імперіалізм Путіна, захищаючи енергетичні інтереси Росії та підтримуючи європейську залежність від російського газу.

Newsweek пише, що особливо пропутінськими заявами вирізняється голова Соціал-демократичної партії Німеччини Зігмар Габріель. І це при тому, як пише американський тижневик, що Путін зруйнував демократію у Росії, замінивши її на диктаторський культ особи, розпочавши війни у Грузії та Україні, порушуючи всі міжнародні норми. На думку видання, тут просто провести паралелі з одним німецьким диктатором, який у 1930-х роках також зруйнував у своїй країні демократію, створив культ особи і розпочав війни. І ось, попри всі ці очевидні паралелі, Габріель і надалі налаштований підтримувати Путіна та його режим. І це вже не замирення. Це, на думку тижневика, є повною зрадою того, за що мають виступати демократичні соціалісти. Це також зрада європейських цінностей. Підтримка німецькими соціалістами Путіна – це відторгнення самої Європи, що ще гірше за Brexit.

«Чому так багато німецьких лідерів м’яко ставляться до агресії Путіна?»

Провідний часопис Франції Le Monde друкує статтю «Після Brexit Москва балансує між радістю і побоюванням за свою економіку». Газета пише, що президент Росії Путін визначає результат референдуму у Британії відображенням непослідовного, за його словами, курсу британського керівництва з низки важливих питань як з огляду на інтереси самої Британію, так і з огляду на інтереси Європи. Путін навіть висловив власне припущення, що прем’єр-міністр Великої Британії Девід Камерон буцімто організував той референдум, «аби шантажувати Європу».

Французьке видання зазначає, що Brexit, без сумніву, є політичною перемогою Путіна. Відчувши на собі єдину європейську позицію в питанні санкцій проти Росії за анексію українського Криму та розпалювання конфлікту на сході України, Москва після референдуму у Британії вбачає тепер у спільній позиції ЄС помітну прогалину. Газета додає, що Сполучене Королівство є однією з найнепримиренніших країн, коли йдеться про тверду позицію щодо поведінки Росії. Далі пишеться, що російське керівництво зраділо результатові британського референдуму, знаючи, що розбрат у Європі грає на руку Кремля.

Le Monde продовжує, що одночасно з радісною реакцією російської влади разом з лідерами крайньоправих у Європі щодо результату референдуму у Британії, Кремль замислився над економічною частиною цього результату. Часопис наводить слова Олексія Пушкова, голови комітету із закордонних справ російської Держдуми, який каже, що ЄС є важливим економічним партнером Росії, відтак потрясіння у самому Євросоюзі також позначаються на російській економіці. Часопис також додає, що, попри вихід з Європейського союзу, Велика Британія і надалі залишається активним членом НАТО, якого Кремль вважає своїм реальним ворогом.

«Brexit відібрав у Євросоюзу одного з найрішучіших членів у ставленні до Кремля»

Популярний у Великій Британії часопис The Guardian друкує матеріал «Тайсон Ф’юрі відкладає двобій з Володимиром Кличком через травму». Йдеться про те, що британський боксер вирішив не зустрічатися на рингу з українцем Володимиром Кличком, тому що потягнув щиколотку на тренуванні. Водночас британське видання наголошує, що Тайсон Ф’юрі наполягає на тому, що двобій таки відбудеться у Манчестері згодом цього року.

Британська газета нагадує, що Ф’юрі мав би провести двобій на захист свого звання чемпіона світу у надважкій вазі проти Володимира Кличка 9 липня. Сам британець пояснює, що під час тренування в Озерному краї, що на північному заході Англії, він потягнув щиколотку. Після того Ф’юрі відвідав шпиталь, зробив рентген щиколотки. Обстеження показало, що він серйозно потягнув щиколотку, що не дозволить йому повноцінно тренуватися впродовж 6-7 тижнів. Отож, за словами Тайсона Ф’юрі, двобій буде відкладено. Британець додав, що дуже вибачається перед прихильниками боксу, але травми у спортсменів бувають доволі часто, і щойно його щиколотка загоїться, буде призначено нову дату матчу з українцем.

Дядько і тренер Тайсона Ф’юрі – Пітер, у свою чергу, відповів на закиди щодо того, що Ф’юрі лише удає, що травмував щиколотку. Пітер оприлюднив у соціальних мережах фото травмованої щиколотки Тайсона. Промоутер Мік Геннессі також наполягає, що обов’язково розгляне нову дату для перенесення двобою Ф’юрі-Кличко на першу-ліпшу дату вже невдовзі, водночас додавши, що у жодному разі Тайсон Ф’юрі не битиметься з Володимиром Кличком, якщо не буде стовідсотково готовим до двобою проти українця. The Guardian повідомляє, що Володимир Кличко висловив своє розчарування через рішеня Ф’юрі відкласти двобій. Словесний двобій між Кличком і Ф’юрі, втім, було проведено, коли британець досить агресивно відповів у соціальних мережах на те, що українець порівняв його з Гітлером.

«Тайсон Ф’юрі відкладає двобій з Володимиром Кличком через травму»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG