Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Київ розглядатиме зміни до Конституції щодо децентралізації лише після забезпечення безпеки на Донбасі


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна повернеться до розгляду змін до Конституції в частині децентралізації лише після створення умов з безпеки на Донбасі.

«Очевидно, що для внесення змін до Конституції в цій частині є чіткі попередні умови, насамперед безпекового характеру. Має бути встановлено повний і тривалий режим припинення вогню», – сказав він, виступаючи на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди Дня Конституції.

Порошенко також наголосив, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має встановити постійний моніторинг над тимчасово неконтрольованою українською владою ділянкою українсько-російського державного кордону.

У серпні минулого року депутати підтримали президентський законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації у першому читанні. Для ухвалення у другому читанні необхідно буде 300 голосів. У другому читанні цей документ ще не розглядали.

Деякі політики заявляють, що законопроект передбачає «особливий статус» Донбасу, проте президент України Петро Порошенко неодноразово наголошував, що ніякого «особливого статусу» для Донбасу проект змін до Конституції не передбачає.

XS
SM
MD
LG