Доступність посилання

ТОП новини

Київ заявляє про взяття в полон 8 бойовиків, в угрупованні «ДНР» кажуть, що затримані – сапери


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У штабі АТО заявляють про взяття в полон 8 підтримуваних Росією бойовиків на Донеччині.

«27 червня зафіксовано проведення противником підготовчих заходів до штурмових дій біля Водяного. З метою недопущення активних дій з боку ворога в цьому районі, підрозділи сил АТО вжили попереджувальні заходи, в результаті яких було захоплено в полон 8 російських окупантів та вилучено зброю», – йдеться у повідомленні прес-центу штабу.

Крім того, представник Служби безпеки України Юрій Тандіт в ефірі каналу «112 Україна» заявив, що затримані бойовики провадили розвідувальну діяльність на підконтрольній Україні території.

«Це представники «ДНР», це молоді хлопці, які дійсно перебували там зі зброєю в руках, зокрема і з сучасною російською зброєю. Ті відомості, які вони дали, оброблялися, і зараз ми бачимо, що вони не говорили правди…Ця легенда опрацьована нами, і вона не підтверджується», – сказав він.

За його словами, під час затримання ще троє людей загинули.

Водночас в угрупованні «ДНР» підтверджують взяття в полон 8 бойовиків, але заявляють, що загинули двоє. Крім того, сепаратисти заявляють, що затримані – представники підрозділу, який «проводив планове розмінування території за погодженням з місією ОБСЄ».

«Під прикриттям вогню артилерії, для захоплення саперів, в зазначений район висунулася група розвідників 54 бригади ЗСУ та підрозділ добровольчої української армії. В результаті артилерійського вогню двоє військовослужбовців «ДНР» загинули», – заявив представник угруповання «ДНР» Едуард Басурін, якого цитують сепаратистські видання.

Крім того, він заявив, що про проведення робіт біля Широкина українська сторона була повідомлена, Київ мав інформацію про час і місце розмінування.

Наразі ні ОБСЄ, ні українська сторона цих заяв Басуріна не коментували.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG