Доступність посилання

ТОП новини

Касько і Сакварелідзе заявили про створення нової партії


Віталій Касько
Віталій Касько

Колишні заступники генерального прокурора України Віталій Касько і Давид Сакварелідзе заявляють про початок процесу створення нової партії.

«Етап попередніх консультацій завершено. Ми створюємо команди у регіонах і пропонуємо приєднатися до нас усім, хто вірить у майбутнє України і готовий віддано працювати для її процвітання і розвитку», – мовиться у повідомленні, опублікованому 28 червня на сторінках Каська і Сакварелідзе у Facebook.

До складу нової партії має увійти і позафракційний народний депутат Віктор Чумак. У коментарі «Українській правді» він підтвердив, що створюється нова партія і зазначив, що йдеться не про партію, про яку раніше говорили представники «Демальянсу» та народні депутати Сергій Лещенко та Світлана Заліщук.

«Так, ми йдемо окремо, адже вони вирішили створювати партію на базі «Демальянсу», а ми створюємо партію з нуля», – сказав Чумак.

На питання, чи буде це партія голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, він зазначив: «Можна сказати, що він причетний до цієї партії, адже у нас присутні представники його команди, однак він є державним службовцем».

Повідомлення про створення нової партії на своїй сторінці у Facebook опублікував і Міхеїл Саакашвілі.

«При продовженні теперішнього парламентського правління: дострокові вибори неминучі, на будь-яких наступних виборах старий політичний клас буде змінений, перемогу з великою вірогідністю отримає start-up сила, яка складається із зовсім різних, але у більшості своїй абсолютно нових людей. Сподіваюся, процес кристалізації такої нової сили прискориться внаслідок цієї й інших подібних ініціатив», – зазначив Саакашвілі.

Назва партії наразі невідома.

15 лютого Віталій Касько повідомив про звільнення з посади заступника генпрокуратури України, назвавши серед причин корупцію всередині відомства. У Генпрокуратурі назвали рішення Каська «піаром». Раніше Генпрокуратура заявила, що підозрює Каська в шахрайстві у справі, «пов’язаній із махінаціями з державним житлом». Він звинувачення відкидає.

29 березня генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про звільнення заступника генпрокурора – прокурора Одеської області Давіда Сакваралідзе з органів прокуратури. Сакварелідзе назвав своє звільнення зачисткою від тих, хто готовий боротися з корупцією.

XS
SM
MD
LG