Доступність посилання

ТОП новини

Церковна Москва втрачає світові позиції (інтернет-видання)


Сам факт проведення Всеправославного Собору б'є по церковно-політичних претензіях Кремля

Всеправославний собор на Криті не ухвалив жодних рішень щодо долі Православної церкви в Україні. Але він виразно засвідчив ослаблення світових позицій церковної Москви, переконує «Цензор.НЕТ». Інтернет-видання розповідає, чому сам факт проведення Собору б'є по церковно-політичних претензіях Кремля. Журналісти вважають, що на Криті дали чітко зрозуміти – неучасть Москви і будь-яких її сателітів у подібних Соборах лякає мало кого. Якщо Російська православна церква вважає нелегітимним все те, що відбувається у світовому православ'ї без її благословення, – тим гірше для РПЦ, підсумовує «Цензор.НЕТ».

Інтернет-видання «Аргумент ua» переконує, що якісна зміна правоохоронної системи – одна з найбільш очікуваних в українському суспільстві. Протягом двох років її намагаються реформувати, однак темпи залишають бажати кращого. У такій ситуації двигуном для перетворень, як і раніше, може стати суспільство, перекoнує видання. Контроль над процесом і тиск громадських активістів на керівництво МВС, а іноді і держави, в кінцевому підсумку може дати досить позитивний результат. Найголовніше – не втрачати пильності. Адже система здатна використовувати хоч найменший шанс для самовідновлення. На цьому видання наголошує в статті «Перемогти дракона. Чи можливий «ментовский» реванш».

У розслідуванні справи про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів Антикорупційна прокуратура працює в різних напрямках, у першу чергу зосередившись на держслужбовцях і депутатах. Про це в інтерв'ю «Українській правді» заявив голова Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Він зазначає, що в разі підтвердження даних із «чорної бухгалтерії», виявиться, що «від Партії регіонів годувалися всі – від ультраправих до ультралівих... Все вказує на те, що все купувалось і все продавалось: від екзит-полів, виборів, членів комісій до цілих партій», – наголошує в «Українській правді» голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Понад 100 років триває драматична історія створення союзу держав уздовж західного кордону Росії. Але саме зараз в результаті агресивної політики Кремля ця ідея Пілсудського як ніколи близька до втілення, стверджує інтернет-видання «Фокус». Про те, як зароджувалася концепція конфедерації країн, здатна протистояти як Німеччині, так і Росії, йдеться в статті «Проект «Міжмор'я».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG