Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС привітали рішення Підкомітету з попередження катувань відновити візит в Україну


Міністерство закордонних справ вітає рішення Підкомітету з попередження катувань (ППК) відновити візит в Україну. Про це йдеться у заяві, поширеній відомством у середу.

«Ми позитивно відзначаємо конструктивний діалог з ППК, який сприяв досягненню такого результату», – зазначили в МЗС.

У МЗС також наголосили, що уряд вживає всіх заходів задля забезпечення успішного виконання підкомітетом свого мандату під час його діяльності в Україні.

«Ми очікуватимемо на об’єктивну та неупереджену доповідь ППК за підсумками його завершеного візиту в Україну, з приділенням належної уваги ситуації в окупованому Росією Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей України, що потерпають від триваючої російської агресії проти нашої держави», – зазначили у МЗС.

У відомстві наголосили, що Україна дотримується всіх взятих на себе міжнародних зобов’язань щодо попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження чи покарання.

Наприкінці травня ППК достроково припинив свій візит в Україну, заявивши про перешкоджання діяльності підкомітету з боку українських силових структур. Правозахисники повідомили, що їх не пустили до кількох місць позбавлення волі, де, як підозрювали у ППК, СБУ могла порушувати права затриманих.

У червні у СБУ заявили про готовність забезпечити повний доступ представників до приміщень відомства.

28 червня ППК на своєму сайті повідомив про намір відносити свою роботу в Україні.

Підкомітет з попередження катувань є органом у структурі Організації Об’єднаних Націй, що діє на виконання Конвенції ООН проти катувань.

XS
SM
MD
LG