Доступність посилання

ТОП новини

Суддя, який заборонив Майдан («СХЕМИ» | ВИПУСК №93)


Суддя, який заборонив Майдан

Суддя, який заборонив Майдан. 30 листопада 2013 року суддя Богдан Санін ухвалив рішення про заборону зібрань громадян у центрі столиці упродовж місяця. Очевидно, за таким рішенням стояла тодішня влада, що хотіла заблокувати волевиявлення українців. Як складалась післямайданна кар’єра судді, який заборонив Майдан, – дізнавалась Валерія Єгошина.

Як падав «Хрещатик»

Ми продовжуємо стежити за тим, як один за одним банкрутують українські банки. А саме, придивляємось до причин, що могли призвести до падіння колись могутніх фінансових установ. Часто виявляється, що до цього докладають руку і самі власники банків, а зрештою страждають прості українці. Катерина Каплюк провела розслідування подій, що передували банкрутству банку «Хрещатик».

  • Зображення 16x9

    Валерія Єгошина

    Журналістка-розслідувачка проєкту розслідувань Радіо Свобода «Схеми».

    Лауреатка нагороди «Top 30 Under 30» від KyivPost (2019). Переможниця Національного конкурсу розслідувальних робіт та спеціальних репортажів на Mezhyhirya Festival-2018. Переможниця конкурсу журналістських розслідувань ім. В. Сергієнка (2017 рік). Фіналістка низки українських та закордонних конкурсів журналістських робіт.

    Переможниця спецномінації  «Cльози окупанта» конкурсу «Честь професії» (2022) з матеріалом «Плеяда у*банів», «Путін – с*ка», «Шойгу – профан». Російські полковники обговорюють керівництво армії РФ».

    У 2023 році розслідування авторства Валерії Єгошиної та Кіри Толстякової «Як добровольці масово ховали мирних містян і хто саме з військових РФ вбивав в Ізюмі?» отримало спеціальну відзнаку Certificate of Exсellence у фіналі міжнародної премії у сфері журналістики розслідувань Global Shining Light Award 2023 року від Глобальної мережі журналістів-розслідувачів (GIJN). 

    За освітою соціологиня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG