Доступність посилання

ТОП новини

У Авакова не надали інформацію щодо відвідування Коломойським МВС – «Схеми»


Департамент інформаційної підтримки та координації поліції «102» за дорученням керівництва МВС та Нацполіції у відповіді на запит програми «Схеми» відмовився надати інформацію щодо причин відвідування олігархом Ігорем Коломойським будівлі Міністерства внутрішніх справ увечері 22 червня. Також журналістам не відповіли, чи фігурує Коломойський або пов’язані з ним структури в будь-якій ролі (свідка, підозрюваного) у кримінальних провадженнях.

Журналістам порадили спершу отримати згоду на оприлюднення цієї інформації безпосередньо у Коломойського. «У разі надання Вами згоди громадянина Коломойського І. на поширення його персональних даних Вам буде надано запитувану інформацію», – мовиться в документі, надісланому з Нацполіції.

«Повідомляємо, що, відповідно до статті 32 Конституції України, статті 11 Закону України «Про інформацію», статей 5, 7, 14 та 24 Закону України «Про захист персональних даних», персональні дані є інформацією з обмеженим доступом, передача відомостей про фізичну особу без згоди суб’єкта персональних даних дозволяється лише у випадках, визначених законодавством», – мовиться у відповіді.

22 червня журналісти зафіксували, як перед засіданням наглядової ради «Укрнафти» у Міністерстві внутрішніх справ, що його очолює Арсен Аваков, одночасно перебували олігарх Коломойський, екс-прем’єр Арсеній Яценюк і голова «Нафтогазу» Коболєв.

Зокрема, зафіксовано, як на територію МВС заїхали автомобілі Коболєва і Яценюка, а також автомобіль супроводу Коломойського, який був припаркований біля виїзду з міністерства.

У бокові ворота Міністерства внутрішніх справ заїжджає автівка, якою користується голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв
У бокові ворота Міністерства внутрішніх справ заїжджає автівка, якою користується голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв

Автівка супроводу та охорона олігарха Ігоря Коломойського біля шлагбауму МВС
Автівка супроводу та охорона олігарха Ігоря Коломойського біля шлагбауму МВС

Згодом виявилося, що засідання наглядової ради «Укрнафти» було зірване через відсутність кворуму.

Одразу декілька високопосадових джерел підтвердили журналістам факт такої зустрічі у МВС перед засіданням наглядової ради «Укрнафти».

Журналісти зверталися по коментарі до всіх згадуваних осіб, але на момент виходу сюжету в ефір ні Коболєв, ні Аваков, ні Яценюк не прокоментували цю зустріч.

Олігарх Ігор Коломойський по телефону не спростував факт такої зустрічі, але пообіцяв прокоментувати ситуацію після того, як свою позицію висловлять офіційні особи.

Ігор Коломойський раніше неодноразово висловлював підтримку Арсенієві Яценюку, коли той був на посаді прем’єра і від якого, серед інших, залежав і сам бізнес Коломойського. У владних колах декілька різних джерел стверджують, що тепер, після обрання прем’єром президентського кандидата Володимира Гройсмана, саме Арсен Аваков може виконувати роль посередника у перемовинах між Ігорем Коломойським і президентом Петром Порошенком.

XS
SM
MD
LG