Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: Протаса і ще одного працівника Держсанепідслужби офіційно підозрюють у хабарництві


Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру керівникові Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святославу Протасу.

Як повідомляє прес-служба бюро, Протасу повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

У НАБУ зазначають, що начальника департаменту ДСЕС Олександра Чепурного офіційно підозрюють за частиною 5 статті 27 та частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

Готується клопотання про обрання щодо цих осіб запобіжного заходу, додають у бюро.

Напередодні в Антикорупційному бюро заявили, що у рамках розслідування корупційної схеми в Санітарній епідеміологічній службі України затримали двох керівників центрального апарату відомства. У бюро зазначають, що мета схеми – заволодіння бюджетними коштами під виглядом виділення премій до Дня медичного працівника України.

14 червня детективи НАБУ розпочали кримінальне провадження за ознаками правопорушення за попередньою правовою кваліфікацією – частина 4 стаття 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Протас був призначений на посаду тимчасового виконувача обов’язків голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України у жовтні 2014 року.

XS
SM
MD
LG