Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ анонсували апеляцію на арешт Лихоліта, але захист рішення ще не оскаржував


Один з проходів до Печерського райсуду Києва, 2 липня
Один з проходів до Печерського райсуду Києва, 2 липня

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що Апеляційний суд у понеділок, 3 липня, розгляне зміну запобіжного заходу заарештованому раніше колишньому начальнику штабу батальйону «Айдар» Валентину Лихоліту. Про це повідомив інспектор внутрішньої безпеки ГПУ Петро Шкутяк, який прибув до Печерського райсуду Києва.

Він також зазначив, що процес триватиме під особистим контролем генерального прокурора Юрія Луценка.

Водночас, як розповів в коментарі Радіо Свобода адвокат Валентина Лихоліта Андрій Мамалига, він поки не подавав скаргу на рішення суду, хоч і планує це зробити.

Адвокат колишнього «айдарівця» також повідомив, що захист і далі розраховує на зміну запобіжного заходу, але поки не вдалося досягнути домовленостей про продовження розгляду справи Валентина Лихоліта у суботу.

Пізно ввечері у п’ятницю Печерський райсуд Києва обрав для колишнього начальника штабу батальйону «Айдар» Валентина Лихоліта запобіжний захід у вигляді 2 місяців утримання під вартою. Йому інкримінують скоєння злочинів за низкою статей Кримінального кодексу, зокрема бандитизм і розбій. Захист називає справу сфальсифікованою.

У дворі Печерського райсуду
У дворі Печерського райсуду

Після оголошення судом рішення щодо запобіжного заходу прихильники Лихоліта, серед яких – і низка депутатів Верховної Ради – заблокували його виведення з зали суду. Вони вимагають звільнити колишнього «айдарівця».

У суботу прихильники Валентина Лихоліта перекрили рух транспорту вулицею Хрещатик.

Валентин Лихоліт на момент затримання проходив службу у 72-й бригаді.

«Айдар» як добровольчий батальйон базувався у Луганській області. Зараз це військове формування входить до складу Збройних сил України.

XS
SM
MD
LG