Доступність посилання

ТОП новини

Справа Лихоліта: хроніка (фотогалерея)

У ніч на 2 липня Печерський районний суд Києва обрав для колишнього начальника штабу батальйону «Айдар» Валентина Лихоліта запобіжний захід у вигляді 2 місяців утримання під вартою. Йому інкримінують скоєння злочинів за шістьма статтями Кримінального кодексу, зокрема бандитизм і розбій. Захист називає справу сфальсифікованою.

Після оголошення судом рішення щодо запобіжного заходу прихильники Лихоліта, серед яких – і кілька депутатів Верховної Ради – заблокували його виведення з зали суду. Вони вимагають звільнити колишнього «айдарівця».

Прихильники Лихоліта встановили намет на Хрещатику, по якому раніше перекрили рух для автотранспорту. Вони також здійснили автопробіг до будинку президента Петра Порошенка.

Після подання заяви про розгляд справи у Апеляційному суді, генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що бере справу на особистий контроль.

Вже увечері 2 липня Юрій Луценко прибув до Печерського районного суду, де відбувається апеляційний розгляд справи Лихоліта, та заявив, що «Генеральна прокуратура України підтримує клопотання захисту про зміну запобіжного заходу колишньому начальнику штабу батальйону «Айдар» Валентинові Лихоліту на особисте зобов’язання».

Адвокат Андрій Мамалига просить Апеляційний суд скасувати рішення Печерського районного суду про арешт Лихоліта та звільнити його під особисте зобов'язання. Прокурор Руслан Кравченко заявив, що не заперечує у задоволенні вказаного клопотання. Він додав, що з’явилися нові обставини, які характеризують Лихоліта з позитивного боку.

Зображення 16x9

Сергій Нужненко

Репортажний фотограф. Фотокореспондент Радіо Свобода з 2016 року.

instagram.com/serhii_nuzhnenko

XS
SM
MD
LG