Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: кожна справа учасника АТО потребує індивідуального розгляду 


Генеральний прокурор України Юрій Луценко
Генеральний прокурор України Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що до кожної справи, фігурантом якої є учасник АТО, треба підходити індивідуально. Про це він заявив увечері 2 липня, коментуючи рішення суду про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на особисте зобов'язання колишньому «айдарівцю» Валентину Лихоліту.

«Сьогоднішня подія в суді не означає, що усі учасники АТО будуть не відповідати. Це неправильно. Сьогоднішня подія також не означає, що у всіх змінять запобіжний захід. Це також неправильно», – відзначив Луценко.

«Ні я, ні хтось інший не можуть скасувати кримінальну відповідальність за імовірно скоєний злочин, особливо поза зоною АТО. Абсолютна більшість їх скоїла не в бойових умовах», – додав генпрокурор.

Апеляційний суд Києва 2 липня ухвалив звільнити під особисте зобов’язання колишнього начальника штабу батальйону «Айдар» Валентина Лихоліта.

Печерський районний суд Києва напередодні обрав для Валентина Лихоліта запобіжний захід у вигляді 2 місяців утримання під вартою. Йому інкримінують скоєння злочинів за шістьма статтями Кримінального кодексу, зокрема бандитизм і розбій. Захист називає справу сфальсифікованою.

Після оголошення судом рішення щодо запобіжного заходу прихильники Лихоліта, серед яких – і низка депутатів Верховної Ради – заблокували його виведення з зали суду. Вони вимагають звільнити колишнього «айдарівця».

Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що бере справу на особистий контроль.

Валентин Лихоліт на момент затримання проходив службу у 72-й бригаді.

«Айдар» як добровольчий батальйон базувався у Луганській області. Зараз це військове формування входить до складу Збройних сил України.

XS
SM
MD
LG