Доступність посилання

ТОП новини

Онищенко перебуває не в Україні – Холодницький


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Депутат Верховної Ради від групи «Воля народу» Олександр Онищенко перебуває не в Україні. Про це 5 липня перед початком засідання парламенту повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«За останньою інформацією, він не в Україні. І не у Відні, як казали. Я не можу сказати багато, але скажу: у Відень через Мінськ не літають», – вказав Холодницький.

За словами представника прокуратури, у повідомленні про підозру Онищенку йдеться про три статті: створення злочинної організації, легалізація одержаних злочинним шляхом доходів та розкрадання.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури також наголосив, що згідно з регламентом ідеться про можливість притягнення до відповідальності, затримання та арешту через одне подання, а не три окремих, на чому наголошував Регламентний комітет Верховної Ради.

Парламент 5 липня розглядає питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Онищенка. 4 липня парламентський комітет з питань регламенту рекомендував Верховній Раді розглянути це подання.

Олександр Онищенко оприлюднив в інстаграмі 3 липня своє фото поруч із російською телеведучою й моделлю Вікторією Бонею і переможницею російського конкурсу краси Софією Нікітчук, повідомило видання «Українська правда». Боня теж оприлюднила фото Онищенка й написала, що їм «ледве вдалося вмовити» українського депутата приїхати до Москви. Саме з пересадкою в Мінську нині можна найшвидше дістатися до Москви літаком.

16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За повідомленнями, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже арештовані 10 осіб. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG