Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: під час обшуків у Клюєва вилучили антикваріат, історичні цінності, документи


Андрій Клюєв
Андрій Клюєв

Генеральна прокуратура України заявляє, що під час обшуків у колишнього голови Адміністрації президента України Андрія Клюєва вилучили значну кількість коштовних і антикварних речей, предметів, які мають історичну та культурну цінність, а також документи.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, наразі готується клопотання до суду про арешт вилучених речей з метою забезпечення позовів потерпілих.

У Генпрокуратурі уточнюють, що у ході розслідування кримінального провадження за фактами розгону студентського мітингу 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в Києві встановлені додаткові адреси зберігання документів та майна Клюєва, там силовики провели обшуки.

21 червня правоохоронці провели обшуки у восьми приміщеннях, що належать високопосадовцям періоду президентства Віктора Януковича. Зокрема тоді проводили слідчі дії у приміщені Клюєва. У ГПУ тоді повідомили, що обшуки проводили у рамках так званих «майданівських проваджень».

У квітні цього року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Андрій Клюєв перебуває у розшуку Інтерполу. Також, за даними Міністерства внутрішніх справ, Клюєв перебуває в розшуку в Україні від кінця лютого 2014 року. Суд видав постанову про його затримання.

Проти Клюєва, як і проти низки інших чиновників часів президентства Віктора Януковича, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю в Україні, діють міжнародні санкції, що передбачають замороження рахунків і візову заборону.

XS
SM
MD
LG