Доступність посилання

ТОП новини

Син бін Ладена погрожує помститися за батька


Хамза бін Ладен (архівне фото)
Хамза бін Ладен (архівне фото)

Наймолодший син засновника угруповання «Аль-Каїда» Усами бін Ладена у новому аудіозверненні виступив із погрозою помститися США за вбивство його батька.

Хамза бін Ладен розповсюдив в інтернеті аудіозвернення, у якому пообіцяв продовжити боротьбу проти США і їхніх союзників. 20-хвилинне звернення має назву «Ми всі – Усама», повідомляє міжнародна неурядова організація SITE Intelligence Group.

Бін Ладен-молодший попереджає, що його однодумці будуть наносити удари як на території США, так і за кордоном. Це стане відповіддю, заявляє Хамза бін Ладен, «на придушення народів Палестини, Афганістану, Сирії, Іраку, Ємену, Сомалі та інших мусульманських земель».

Син Усами бін Ладена наголошує, що йдеться не про помсту «ісламського народу» за життя Усами як лідера чи людини, а йдеться про помсту за тих, хто захищав іслам.

Звернення Хамзи бін Ладена цитує агентство Reuters.

Раніше повідомлялося, що чільник угруповання «Аль-Каїда», відповідального за напади у США у 2001 році, готував свого сина Хамзу бін Ладен як зміну собі.

Усама бін Ладен був убитий загоном американського спецназу у Пакистані у 2011 році, що стало найсерйознішим ударом по мережі «Аль-Каїда», яка організувала і здійснила у вересні 2001 року напад у США. Жертвами атак стали близько трьох тисяч американців і громадян багатьох інших країн.

XS
SM
MD
LG