Доступність посилання

ТОП новини

США передали в Італію в’язня Гуантанамо


США повідомили про передачу єменського арештанта з в’язниці Гуантанамо в Італію. В результаті на сьогодні кількість утримуваних на американській військово-морській базі на Кубі складає 78 осіб.

40-річний Фаїз Ахмад Яхія Сулейман провів понад 14 років в ув’язненні за підозрою у боротьбі на боці «Аль-Каїди» зі Сполученими Штатами та коаліційними силами в Афганістані. Він був серед близько двох десятків в’язнів Гуантанамо, звільнення яких очікується впродовж найближчих тижнів.

«Сполучені Штати вдячні уряду Італії за його гуманістичний жест і готовність підтримати зусилля США закрити слідчий ізолятор Гуантанамо», – мовиться у повідомленні Міністерства оборони США від 10 липня.

У 2010 році Сулейман отримав право на звільнення, однак Вашингтон не повертає в’язнів із Ємену на батьківщину через нестабільність у цій країні. Тому США довелося шукати іншу країну, яка б могла прийняти колишнього ув’язненого у себе.

Більшість в’язнів Гуантанамо перебувають у неволі без висунення звинувачень чи суду, що спричинило міжнародне засудження такої практики. Раніше Барак Обама оголосив план закриття в’язниці до завершення своєї президентської каденції в січні 2017 року.

XS
SM
MD
LG