Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе заявляє, що влада Грузії позбавляє її громадянства


Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе
Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе

Начальник національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що міністерство юстиції Грузії розпочало процедуру позбавлення її грузинського громадянства. У самому грузинському міністерстві цю інформацію не підтвердили, але й не спростували, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За грузинським законодавством. процедура позбавлення особи громадянства належить до «персональних даних» і не підлягає розголошенню до завершення самої процедури. також людина, яка отримала громадянство іншої держави, тим самим відмовляється від громадянства Грузії. Подвійне громадянство дозволене лише за умови, що друге громадянство надасть президент Грузії спеціальним указом.

Хатія Деканоїдзе нині очолює Національну поліцію України. Під час правління президента Саакашвілі Деканоїдзе очолювала поліцейську академію Грузії. У 2015 році вона отримала українське громадянство.

Через деякий час Деканоїдзе сама мала б відмовитися від громадянства Грузії або залишити посаду в Україні. Українське законодавство забороняє державним службовцям мати друге громадянство, але передбачає дворічний перехідний період.

XS
SM
MD
LG