Доступність посилання

ТОП новини

Тереза Мей прямує до крісла британського прем’єра


Тереза Мей
Тереза Мей

Лондон – Провідний політик у лавах урядової Консервативної партії Тереза Мей зробила переконливий крок, аби посісти крісло прем’єр-міністра Великої Британії. Це сталося по тому, як її головна опонентка Андреа Ледсом вийшла зі змагання стати лідером британських консерваторів. Вже подейкують, що офіційне передання влади від нинішнього прем’єра Девіда Камерона Терезі Мей може статися впродовж кількох днів. 59-річна Тереза Мей обіймає посаду міністра внутрішніх справ Британії з 2010 року.

Тереза Мей прямує до крісла британського прем’єра
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

За всіма показниками Тереза Мей напевно має стати новим прем’єр-міністром Великої Британії. Це стало очевидним по тому, як її основна опонентка у перегонах за лідерство у лавах Торі – Андреа Ледсом зняла свою кандидатуру. Мей, яка разом з Девідом Камероном виступала за збереження членства Британії у Європейському союзі, втім, однозначно заявила, що поведе Сполучене Королівство до повного виходу з ЄС, який на її думку стане успішним процесом під її керівництвом. Визначаючи свою керівну платформу на верхівці британської політики, Тереза Мей відкинула закиди, що країну нині має вести прем’єр, який виступав за вихід з ЄС.

Наша країна проголосувала залишити Європейський союз і я, як прем’єр-міністр, забезпечу, аби ми таки залишили Європейський союз
Тереза Мей

«Я не можу говорити більш однозначно – Brexit значить Brexit. І ми зробимо його успішним. Ми не здійснюватимемо жодних зусиль, аби залишитись у Євросоюзі, а також не буде жодних спроб увійти до ЄС через задні двері, так само, як і не буде другого референдуму. Наша країна проголосувала залишити Європейський союз і я, як прем’єр-міністр, забезпечу, аби ми таки залишили Європейський союз», – заявила Тереза Мей.

У свою чергу Андреа Ледсом, яку вважали одним з провідників кампанії за вихід Британії з ЄС і яка обіймає посаду міністра енергетики Британії, оголошуючи про вихід з кампанії за лідерство у Консервативній партії, наголосила, що подібна кампанія є дуже небажаною у такий вирішальний час британської історії. Ледсом підкреслила граничну необхідність для Британії якомога швидше здобути нове сильне керівництво.

«Побажання найкращого нашій країні надихнуло мене висунути свою кандидатуру на лідерство у Консервативній партії. Я вважаю, що з виходом з Євросоюзу на нас всіх очікує яскраве майбутнє. Наші люди насолоджуватимуться новим добробутом, свободою і демократією. Результат референдуму продемонстрував чітке бажання змін. Нам потрібне сильне керівництво для початку виходу з ЄС», – зазначила міністр енергетики Андреа Ледсом.

Тереза Мей має стати новим прем’єром Британії (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Тереза Мей – прем’єр-міністр Сполученого Королівства вже за кілька днів?

Тим часом голова парламентського комітету Консервативної партії Ґрегем Брейді заявив, що потребує консультацій з керівництвом Торі, аби офіційно підтвердити Терезу Мей як нового лідера партії, а відтак нового прем’єр-міністра Сполученого Королівства.

Брейді додав, що проводитиме дискусії буквально зараз, але водночас не підтвердив, за який часовий термін може бути оголошено про нову посаду Терези Мей.

Вестмінстерські оглядачі зазначають, що йдеться буквально про наступні кілька днів.

Чинний голова уряду Девід Камерон складає з себе повноваження з причини поразки на референдумі, оскільки він виступав за збереження членства Британії у ЄС.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG