Доступність посилання

ТОП новини

Суд обрав Войцехівському запобіжний захід – 2 місяці під вартою або застава у 14 мільйонів гривень


Суд у справі Анатолія Войцехівського, 16 липня 2016 року
Суд у справі Анатолія Войцехівського, 16 липня 2016 року

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для затриманого столичного забудовника Анатолія Войцехівського у вигляді двох місяців утримання в слідчому ізоляторі із можливістю внесення застави в розмірі 14 мільйонів гривень. Таке рішення оголосив суддя у справі В’ячеслав Підпалий.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, засідання, яке розпочалося в суботу о 10-й ранку, тривало понад 14 годин і було закритим. Будівлю суду посилено охороняли.

Напередодні біля будівлі суду зібралися прихильники забудовника, які вимагали його звільнення.

15 липня поліція затримала та вручила повідомлення про підозру Анатолію Войцехівському. Йому інкримінують самовільне захоплення земельних ділянок та самовільне будівництво на них.

За даними слідчих, впродовж 2012–2014 років службові особи групи будівельних компаній під керівництвом Войцехівського самовільно у Києві зайняли 42 земельні ділянки і незаконно розпочали на них самовільне будівництво житлових та офісно-торгово-житлових комплексів «Мозаїка», «Перлина Троєщини», «Науковий», «Східна Брама», «Синьоозерний», «Олімпійське містечко», «Панорамне містечко», «Панорамний».

Генеральна прокуратура заявляла, що Войцехівському інкримінують ухилення від сплати податків на суму 12,5 мільйона гривень, створення організованої злочинної групи, самовільне захоплення землі в Києві та привласнення коштів.

Раніше журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший», проаналізували десятки незаконних столичних будівництв багатоповерхівок та цілих житлових комплексів і виявили, що всі вони від початку тісно пов’язані між собою структурами так званої «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського.

За роки свого існування «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського створила десятки компаній.

Майже всі ці будівельні фірми мали схожі риси – наприклад, статутний фонд у 1000 гривень, реєстрація компанії на місці майбутнього будинку. Також журналісти виявили, що деякі з проектів групи компаній Войцехівського введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів.

XS
SM
MD
LG