Доступність посилання

ТОП новини

Хто займе сім вільних крісел у Верховній Раді? Живий блог

Сім округів, більш ніж 370 кандидатів – в Україні тривають проміжні вибори до парламенту.

Сім округів, більш ніж 370 кандидатів - в Україні тривають проміжні вибори до Верховної Ради. Волевиявлення відбувається на Волині, Луганщині, Івано-Франківщині, Полтавщині, у Херсоні, Чернігові та Дніпрі. Напередодні громадянська мережа «Опора» та «Комітет виборців України» повідомляли про численні порушення під час агітації, однак серйозних ризиків зриву виборів спостерігачі не передбачають. То хто займе сім вакантних крісел у парламенті?

Підіб'ємо підсумки дня.

Станом на 20 годину явка на довиборах у Верховну Раду України за даними, отриманими з 6 округів, становить 32,94%. Відповідні дані оприлюднені на сайті ЦВК.

Водночас, дані з Луганщини, є лише за 12 годину.

"Настільки тривала затримка із оприлюдненням інформації про активність виборців … та значне уточнення попередніх даних щодо явки станом на 12:00 викликають сумніви в належній організації взаємодії між ЦВК, ОВК № 114 та ДВК цього округу", − заявляють у Громадській мережі ОПОРА.

А в партії "Батьківщина" заявили про масові фальсифікації на усіх округах.

Національна поліція України повідомила, що впродовж дня голосування на проміжних виборах народних депутатів України від початку доби до 20-ї години до поліції надійшло 150 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом, і найбільше з них – із округу на Луганщині.

Раніше Комітет виборців України повідомив результати екзит-полів, проведених на 3 округах.

За цими даними, в окрузі № 27 у Дніпрі самовисуванка, волонтер Тетяна Ричкова на 19-у годину мала 46,1 % голосів, її головний суперник, самовисуванець, колишній секретар міськради, підприємець Загід Краснов – 30,5 %.

В окрузі № 85 в Івано-Франківській області на 19-у годину Сергій Насалик від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» отримував 22,1%, Віктор Шевченко від партії «Укроп» – 18,7 %.

А в окрузі № 206 у Чернігівській області самовисуванець Максим Микитась мав на 19-у годину 32,0 5, Юрій Власенко від «Батьківщини» – 28,4%.

Водночас, інші дані по в Івано-Франківській області отримані після екзит-полу, що провела місцева агенція новин «Фіртка». За цими даними, лідирує Віктор Шевченко (19,79%), на другому місці Сергій Насалик (17,25%), на третьому Оксана Тебешевська (11,15%).

Щодо Дніпра, , за даними екзит-полу, оприлюдненого експертом Міжнародного аналітичного центру соціології Дмитром Тарасюком, перед веде Загід Краснов – у нього 45,1%, у Тетяни Ричкової – 41,3%.

Партія "Батьківщина" заявляє про масові фальсифікації під час підрахунку голосів на всіх округах

ЦВК: Явка на проміжних виборах майже 33%. Даних з Луганщини нема

​Спостерігачі вимагають інформації і заявляють: така ситуація викликає сумніви в належній організації взаємодії між ЦВК, ОВК № 114 та ДВК​

У Нацполіції заявляють, що грубих порушень правопорядку під час довиборів народних депутатів у 7 округах не зафіксовано.

До 20:00 17 липня до поліції надійшло 150 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Найбільша кількість таких повідомлень зафіксована у Луганській області – 44. Далі йдуть Чернігівська (41), Херсонська (31), Полтавська (12), Волинська (10), Дніпропетровська (7) та Івано-Франківська (5) області.

Громадянська мережа ОПОРА висловлює занепокоєння відсутністю офіційної попередньої інформації про активність виборців у виборчому окрузі № 114 (Луганська обл.) станом на 16:00 та 20:00 17 липня 2016 року.

"Станом на 22:30 на офіційному сайті Центральної виборчої комісії оприлюднено лише попередні дані щодо активності виборців у окрузі №114 станом 12:00 17 липня, при цьому ці дані суттєво переглядалися протягом дня голосування"

Раніше директор Комітету виборців України Олексій Кошель заявляв про спроби дестабілізувати ситуацію при підрахунку голосів у Луганській області та зірвати виборчий процес на окремих дільницях.

Волонтер Тетяна Ричкова, що перемагає за результатами екзит-полу центру "Социс", дякує тим, хто голосував "по совісті"

Водночас, за даними іншого екзит-полу, оприлюдненого експертом Міжнародного аналітичного центру соціології Дмитром Тарасюком, перед веде Загід Краснов – у нього 45,1%, у Тетяни Ричкової – 41,3%.

Позачергові вибори у Коцюбинському зривають - депутат

Позачергові вибори селищного голови у смт.Коцюбинське (Київська обл.) можуть бути зірвані через відсутність кворуму в Ірпінській ТВК.

Про це заявила депутат від БПП Ольга Червакова. За її словами, Кворум в Ірпені зривають такі партії: Нові обличчя, Опоблок, Наш край, Батьківщина, РПЛ.

На сайті e-vybory.org почали з’являтись перші фотокопії протоколів з мокрими печтками по 27 округу, м.Дніпро. Електронна демократія в дії?!

Депутат від Батьківщини описує методи фальсифікації, які. на його думку, були застосовані на Луганщині. Погрози, самозванці, відсутність документів... Також публікує відео свого спілкування на дільницях

Депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум заявляє про побиття на Луганщині у с.Артема помічниці депутата Анастасії Цепляєвої

Комітет виборців України повідомив результати екзит-полів

За цими даними, в окрузі № 27 у Дніпрі самовисуванка, волонтер Тетяна Ричкова на 19-у годину мала 46,1 відсотка голосів, її головний суперник, самовисуванець, колишній секретар міськради, підприємець Загід Краснов – 30,5 відсотка, всі інші – лічені відсотки.

В окрузі № 85 в Івано-Франківській області на 19-у годину Сергій Насалик від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» отримував 22,1 відсотка, Віктор Шевченко від партії «Укроп» – 18,7 відсотка. Інші кандидати йдуть зі значним відставанням.

А в окрузі № 206 у Чернігівській області самовисуванець Максим Микитась мав на 19-у годину 32,0 відсотка, Юрій Власенко від «Батьківщини» – 28,4 відсотка, інші значно менше.

Ось такі новини з Полтавщини, досить специфічні:)

У Чернігові знищують невикористані бюлетені. Епічні фото від «Демальянсу».

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, а раніше – голова військово-цивільної адміністрації Луганщини Георгій Тука відреагував на повідомлення про зловживання у 114-му окрузі.

«Комітет виборців України» зафіксував тенденцію до застосування провокацій під час волевиявлення, передає кореспондент Радіо Свобода.

За словами очільника КВУ Олексія Кошеля, йдеться, насамперед, про прямий і непрямий підкуп виборців.

«Комітет виборців України» опублікував дані екзит-полу, зробленого SOCIS на замовлення організації.

Напередодні депутат Олег Ляшко закликав не довіряти даним екзит-полів згаданого центру.

Вибори на дільницях провели одні люди, а підрахунок проводитимуть – зовсім інші, пише у Facebook журналістка Ольга Решетилова, яка спостерігає за перебігом довиборів на Луганщині.

«Люди «на заміну» приїхали організовано з різних регіонів України. Нам зустрічався народ з Одеської, Запорізької, Вінницької, Донецької і Луганської областей. Вони під'їхали до дільниць зранку, але без документів з мокрими печатками від ОВК, тому на більшість дільниць допущені не були. Протягом цілого дня ці люди чогось чекали під дільницями, схоже було, що самі не розуміли чого. Після обіду їм нарешті почали підвозити документи. Пішов двіжняк», – описує вона ситуацію, що склалася на дільницях.

Одна з членів ДВК 546 у селі Артем Станично-Луганського району заявляє про фальсифікацію протоколу голосування за півгодини до закриття дільниці, заявляє журналістка і громадська активістка Марія Томак, яка спостерігає за перебігом волевиявлення на Луганщині.

«Їй не дали зафіксувати порушення, а прямо зараз до неї намагаються застосувати фізичну силу, закрили її в якійсь кімнаті. Ми з нею зідзвонювалися – там страшенний крик і якась возня. Дівчина викликала поліцію, ті приїхали, але, за її словами, бездіють», – написала Томак у Facebook.

Колишня речниця президента Віктора Ющенка Ірина Ванникова повідомляє про напад на депутата від «Радикальної партії Ляшка» Андрія Лозового під час виборів у Чернігові.

Нападниця залишила у нього на обличчі «мокру печатку», описує інцидент Ванникова.

На Херсонщині повідомляють про нові замінування. Про це пише депутат від «Батьківщини» Альона Шкрум.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG