Доступність посилання

ТОП новини

Перевороту не злякались. Українці їдуть в Туреччину попри все


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

Пізно ввечері 16 липня МЗС України оприлюднив рекомендації у зв’язку з невдалим переворотом у Туреччині. Українських громадян закликали утриматися від поїздок до Анкари і Стамбула, поки ситуація остаточно не нормалізується. Попри це провідні туроператори активно запевняють клієнтів у безпеці і продовжують відправляти усіх охочих у заплановані й оплачені відпустки.

Однією з тих, кого новини та відео з військовими та поліцейськими на вулицях Стамбула і Анкари не злякали – Ольга Навроцька. За декілька днів відома українська дизайнерка відпочиватиме у місті Фетхіє, де орендуватиме будиночок.

«Обмежень на перельоти до/з Туреччини немає. Аеропорти Анталії та Стамбулу працюють у штатному режимі», – запевнив Ольгу та всіх охочих відпочити міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Як свідчить онлайн-табло міжнародного аеропорту «Бориспіль» 17 липня до Туреччини було скасовано лише один нічний рейс. Всі інші польоти, зокрема заплановані на наступні дні, відбудуться, згідно з планом.

Про те, що ситуація на пляжних курортах Туреччини – в Анталії, Бодрумі і провінції Мугла, де відпочиває більшість українських туристів, залишається спокійною, повідомляють й популярні туроператори. Зокрема співробітники однієї з турфірм розіслали повідомлення: «Запевняємо, що всі туристи знаходяться на курортах Туреччини в цілковитій безпеці і насолоджуються своїм відпочинком. Всі офіси компанії працюють в штатному режимі. Просимо донести інформацію до туристів, а так само уникати необґрунтованої паніки, оскільки ніяких підстав для такої не існує».

Оскільки це не переворот, а невдала спроба перевороту, то своїх туристів ми відправляємо. Наприклад, сьогодні вночі, сім’я з трирічною дитиною полетіла своїм рейсом
Любов Панчук

«Оскільки це не переворот, а невдала спроба перевороту, то своїх туристів ми відправляємо. Наприклад, сьогодні вночі, сім’я з трирічною дитиною полетіла своїм рейсом о третій годині. На 21 липня у нас також є клієнти з дитиною та, думаю, до того часу все точно нормалізується. Поки ніхто від поїздки не відмовився», – розповіла Радіо Свобода працівник туркомпанії Любов Панчук.


Аби уникнути відмови від турів, деякі туроператори на своїх сайтах переконують, що офіційних рекомендацій відвідати Туреччину українське МЗС не давало.

На практиці це означає, що всі, хто захоче відмовитися від туру, робитимуть це ціною власних оплачених коштів, адже не зможуть зіслатися на форс-мажорні обставини. Можливим виходом для тих, хто все ж таки запанікував, але не хоче втратити гроші, є перенесення поїздки. Втім тут, кажуть працівники галузі, треба домовлятися з кожним туроператором окремо.

Звичайно, будуть ануляції, спад продажу путівок найближчим часом (через зменшення потоку туристів з інших країн), але все відновиться дуже швидко
Олег Кулик

«Наша туристична галузь відбулася легким переляком», – коментує події останніх двох днів гендиректор однієї з мереж туристичних агенцій Олег Кулик.

«Звичайно, будуть ануляції, спад продажу путівок найближчим часом (через зменшення потоку туристів з інших країн), але все відновиться дуже швидко. Порівняно з тим, що могло бути, і тим, що є зараз, можна сказати – пронесло», – каже він.

На вулиці Туреччини вийшли прихильники Ердогана (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

За прогнозами експертів галузі, цього року в Туреччині відпочине мільйон українців, що на третину більше, ніж рік тому. Лише за перші 5 місяців 2016 року цю країну відвідало 254 тисячі відпочивальників з України.

Водночас МЗС все ж наполегливо рекомендує українцям, що таки поїдуть найближчим часом в Туреччину, про всяк випадок тримати документи, гроші та цінні речі в місцях, доступних для швидкого доступу (на випадок термінового залишення місця проживання). Крім того, у відомстві просять повідомляти про виїзд з місця організованого відпочинку адміністрацію готелю, представників туроператора і рідних.

  • Зображення 16x9

    Ірина Стельмах

    На Радіо Свобода працюю з вересня 2012 року. У 2011 році отримала диплом бакалавра журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Того ж року вступила на магістратуру у Могилянську школу журналістики. Активно вдосконалюю знання англійської, польської та болгарської мов. Займалась плаванням, дублюванням фільмів та серіалів українською .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG