Доступність посилання

ТОП новини

Із Волині повідомили про низьку явку і низку порушень при голосуванні на довиборах


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Із Волині повідомили, що волиняни голосують мляво у порівнянні з черговими парламентськими виборами: станом на 16-у годину на виборчі дільниці 23-го округу прийшли 38,4 відсотка виборців.

Найактивнішими виявились жителі Любешівського району – тут чверть виборців проголосувала вже до 12-ї години.

Із села Зарудчі Любешівського району Волині надійшло повідомлення від спостерігачів про факт підкупу виборців за одного з кандидатів. Однак, за повідомленням Волинської «Опори», сам факт не зафіксований і поки що не підтверджений. Деталі з’ясовуються.

Тим часом спостерігачі від ВО «Свобода» заявили про підкуп виборців у селі Судче Любешівського району. Тут три громадянки зі списками в руках стояли перед входом у приміщення ДВК. До них підходили виборці й робили відмітки. Однак фактів безпосередньої передачі грошей зафіксовано не було.

Тим часом дільниця в селі Жидичин Ківерцівського району зранку була несподівано перенесена в інше місце, ніж вказане в бюлетенях.

Найпоширенішим порушенням серед зафіксованих спостерігачами ГО «Опора» на Волині є видача бюлетенів без пред’явлення паспортів. Такі порушення вже зафіксовані також у селах Погулянка Любешівського та Котів Ківерцівського районів.

У селі Копилля Маневицького району замість своїх хворих батьків проголосувала їхня донька, не запитуючи, за кого віддати голос.

На багатьох дільницях у селах кількість тих, хто голосував удома, сягнула 10 відсотків.

Незвичний вигляд має одна з дільниць у Камінь-Каширському: кабіни для голосування розташовані під іконостасом. Спостерігач Сергій Рижков розмістив фото з дільниці у фейсбуці з коментарем: «Відпускаємо гріхи кандидатам-обманщикам і хабарникам-виборцям».

Як повідомив Радіо Свобода координатор ГО «Опора» у Волинській області Дмитро Безвербний, з’ясувалося, що дільниця розташована в актовому залі Камінь-Каширського коледжу, і це приміщення керівництво коледжу періодично надає в оренду релігійній громаді.

На одномандатному виборчому окрузі № 23 (Маневицький, Камінь-Каширський, Ківерцівський та Любешівський райони Волині) голосують тому, що колишній депутат від цього округу Ігор Єремеєв у серпні минулого року смертельно травмувався внаслідок падіння з коня.

За крісло народного депутата на Волині змагаються 18 кандидатів. Окрім місцевих висуванців, є кілька киян, рівнянин, житомирянин і закарпатець.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбуваються 17 липня на 7 одномандатних округах.

XS
SM
MD
LG