Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК: округ у Луганській області встановив рекорд явки


Понад 63% склала явка виборців на проміжних виборах до Верховної Ради в окрузі №114 у Луганській області. Такі дані вночі 18 липня з’явилися на сайті Центральної виборчої комісії України.

При цьому в середньому по семи округах, де відбувалися проміжні вибори, явка склала менш як 36%.

Ще станом на 1:30 18 липня даних із округу №114 на сайті ЦВК не було. У зв’язку з цим ЦВК вимагала «невідкладно завершити процес збору інформації щодо явки виборців від дільничних виборчих комісій округу».

Серед інших округів найбільша явка була у Волинській області, де в окрузі №23 на дільниці прийшли 48,8% виборців, внесених до списків для голосування.

В окрузі №27 (Дніпропетровська область) явка склала понад 26%, №85 (Івано-Франківська область) – майже 38%, №151 (Полтавська область) – понад 34%, №183 (Херсонська область) – понад 16%, №206 (Чернігівська область) – майже 35%.

У громадянській мережі «Опора» заявляли, що «настільки тривала затримка із оприлюдненням інформації про активність виборців викликає сумніви в належній організації взаємодії між ЦВК, окружною комісією № 114 та дільничними комісіями цього округу».

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбулися 17 липня в семи одномандатних округах.

XS
SM
MD
LG