Доступність посилання

ТОП новини

Зарплата українців буде рости вдвічі швидше від цін (огляд преси)


У третьому кварталі життя українців трохи покращиться, прогнозує газета «Сегодня». Україна нарешті повинна отримати транш від МВФ, аграрії підтримають експорт на належному рівні, а економіка продовжить поступово зростати. Але для її стабільного зростання потрібні реальні і швидкі реформи. Експерти видання також переконані, що жити українцям стане трохи легше – зарплата буде рости вдвічі швидше, ніж ціни, а гривня в найближчі три місяці лишатиметься стабільною, безробіття трохи знизиться. Про це газета пише в статті «Доходи будуть рости вдвічі швидше цін».

«Газета по-українськи» нагадує, що 18 липня завершилася подача заявок на приватизацію Одеського припортового заводу. Однак, на думку газетярів, останні гучні події навколо затримання антикорупційною прокуратурою керівництва заводу унеможливлять продаж підприємства за ринковою ціною. Видання пише також про наміри окремих політиків зірвати конкурс за допомогою правоохоронних органів. Про це йдеться в статті «Саакашвілі та Холодницький зривають продаж ОПЗ західним інвесторам?».

В цьому ж числі «Газета по-українськи» у матеріалі «Хто у Верховній Раді найвідповідальніший» інформує, що серед усіх депутатів найвідповідальнішим виявився позафракційний Дмитро Добродомов. Із 45 обіцянок він виконав 64%. А з депутатських фракцій найвідповідальніший – «Народний фронт», який виконав 40 % від обіцяного.

Газета «День» коментує нещодавні довибори у Верховну Раду. Видання пише, що перемогли кандидати, які мають доступ до великих ресурсів. Через пасивність політичних сил не було мобілізації електорату, а за низької явки перемагають ті політичні сили, які мають сталий рейтинг і електорат. Крім того, громадські лідери не консолідувалися між собою, тому не дивно, що представники нового покоління політиків отримали низькі результати, зазначає газета «День».

А ось газета «Сегодня» пропонує досьє на ймовірних депутатів і розповідає про головні порушення під час голосування. Також видання інформує, як нові обличчя можуть вплинути розстановку сил у Верховній Раді.

Бойовики в окупованому Донбасі конфліктують зі своїм командуванням і відмовляються оплачувати похорони «колег». Про це пише газета «Україна молода» у публікації «Фінансове питання» їх зіпсувало».

Депутати Київради, а за ними цілої низки міст України, ввели мораторій на підвищення тарифів житлово-комунальних послуг від 1 липня цього року. Як зазначає газета «Голос України», місцеві депутати намагаються відмежуватися від непопулярних рішень уряду, заробляючи політичні бали. Насправді це політична гра. Жодних правових наслідків такі мораторії не несуть. Видання наголошує, що питання тарифів є викликом для української влади. Від того, як вона з ним впорається, залежатиме майбутнє теперішнього уряду. Отже, наступними кроками мають бути модернізація системи субсидій, перехід на монетизацію пільг, створення умов для конкуренції на ринку житлово-комунальних послуг. Про це видання пише у матеріалі «На тарифи мораторій, на акциз знижка: ера благоденства?».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG