Доступність посилання

ТОП новини

Російські ЗМІ поширили фейк про зрив Україною навчань Sea-Breeze-2016


У понеділок російські ЗМІ повідомили, буцімто Україна зірвала масштабні українсько-американські навчання Sea-Breeze-2016. А також, нібито український флагман «Гетьман Сагайдачний» перебуває у несправному стані. Однак, у прес-центрі ВМС Збройних сил України у коментарі для Радіо Свобода таку інформацію спростували.

«Україна зірвала навчання НАТО» – це заголовок публікації на сайті «Дни.ру». «Джерело: Морська фаза міжнародних навчань НАТО Sea-Breeze відкладена через Україну» – а це вже заголовок на сайті видання Russia Today.

Також таку «новину» поширили: EurAsia Daily, «Московский Комсомолец», «Труд.ру», «Украина.ру», «Взгляд» і багато інших.

Згадані вище ЗМІ послались на новину «РИА-Новости», в якій, із посиланням на «військово-дипломатичне джерело», сказано, буцімто морська фаза навчань Sea- Breeze 2016 відкладається на невизначений термін через технічну неготовність українського флагмана «Гетьман Сагайдачний», нібито мова йде про несправність силової установки корабля.

У коментарі для Радіо Свобода повідомлення про «неготовність України» спростував начальник прес центру Військово-морських сил Збройних сил України капітан 1-го рангу Олег Чубук.

«Не вперше подібна інформація останнім часом з’являється, але вона абсолютно не відповідає дійсності. Навчання тривають по графіку, згідно з планом. Вже в найближчі дні буде морська фаза навчань, прибувають учасники. Що стосується фрегата «Гетьмана Сагайдачний», то саме зараз він перебуває далеко від рідних берегів у Чорному морі і виконує завдання. Технічно і Військово-морські сили України, і їхні партнери готові до навчань, й вони вже їх проводять», – прокоментував Чубук публікації в російських ЗМІ.

Слід зазначити, що пізніше на сайті «РИА-Новости» опублікували спростування своєї ж новини. Однак, вона залишилась в інших російських ЗМІ.

18 липня в Україні стартували українсько-американські навчання Sea Breeze-2016. Темою цьогорічних навчань є проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні.

Стартували українсько-американські навчання «Сі-Бриз 2016»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG