Доступність посилання

ТОП новини

Озброєння України виключили з офіційної програми Республіканської партії на вимогу Трампа


Дональд Трамп, фото архівне
Дональд Трамп, фото архівне

З програмного документу Республіканської партії США, «Республіканської платформи», який буде офіційно оприлюднено у ході партійного з'їзду 18-21 липня, під тиском представників виборчої кампанії Дональда Трампа було виключено вимоги про надання Україні летальних озброєнь. Про це йдеться у матеріалі оприлюдненому виданням The Washington Post.

Це відбулося минулого тижня у Клівленді в ході зібрання комітету платформи з питань нацбезпеки, повідомляє видання.

Після того, як у ході заходу одним із членів комітету було запропоновано внести до платформи поправки щодо збереження, або посилення санкцій щодо Росії, посилення підтримки України та «надання летальних оборонних озброєнь», представники кампанії Трампа та партійні делегати, які його підтримують в результаті кількох маневрів домоглися виключення з платформи вимоги про «надання летальних озброєнь» та заміни її на «належну допомогу».

Після внесення відповідних змін, пропозицію було успішно проголосовано та внесено до офіційної патформи Республіканської партії США.

Позиція виборчої кампанії Трампа з цього питання суперечить поглядам більшості республіканських лідерів у галузі зовнішньої політики.
Новина викликала жваву реакцію у колі експертів, які стежать за ситуацією в Україні.

«Якщо вас турбує безпека Польщі, Естонії, Латвії, Литви, України та інших, ви не можете підтримувати Трампа», – написав у Twitter колишній посол США у Росії Майкл Макфол.

А відомий журналіст Юлія Йоффе зазначила: «Не дивно, що Кремль так сильно підтимує президентство Трампа».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG