Доступність посилання

ТОП новини

НСЖУ закликає владу забезпечити «негайне і прозоре» розслідування вбивства Шеремета


Правоохоронці працюють на місці, де загинув журналіст Павло Шеремет, 20 липня 2016 року
Правоохоронці працюють на місці, де загинув журналіст Павло Шеремет, 20 липня 2016 року

Національна спілка журналістів України закликає владу та правоохоронців забезпечити «негайне і прозоре» розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

«Ми занепокоєні фактом того, що професійна діяльність журналістів в Україні стає дедалі більш небезпечною і ризикованою… Жоден із резонансних злочинів проти журналістів в Україні не був розслідуваний належним чином та не доведений до логічного завершення. Жоден з винних не покараний! Вимагаємо припинити придушення свободи слова в державі та покласти край безкарності», – йдеться у заяві НСЖУ.

В Організації з безпеки і співпраці в Європі також закликали владу України притягти до відповідальності виконавців і організаторів убивства Шеремета.

У Києві внаслідок вибуху загинув журналіст «Української правди» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Журналіст Павло Шеремет загинув сьогодні вранці у центрі Києві внаслідок вибуху автомобіля, в якому він їхав. Ця машина належала керівникові «Української правди» Олені Притулі, але її в машині не було. Поліція попередньо кваліфікує вибух автомобіля як умисне вбивство.

Як заявив радник голови Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, в автомобілі журналіста спрацював, за попередніми даними, безоболонковий саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді», а також на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG