Доступність посилання

ТОП новини

В’ятрович: «волинська постанова» Сейму є «висловленням жалю за втраченими територіями»


Володимир В’ятрович
Володимир В’ятрович

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявляє, що ухвалення Сеймом Польщі постанови про визнання геноцидом Волинської трагедії є «висловленням жалю за втраченими територіями».

«Політичне рішення про геноцид поляків є висловом жалю не за загиблими людьми, а за втраченими територіями. У роки Другої світової значно більше поляків, у тому числі із т.зв. «кресів» загинули від рук нацистів і комуністів, але жодних резолюцій щодо визнання цих убивств геноцидом польський парламент не розглядав. Натомість звинувачення сформульовані проти українців. Чи не тому, що найбільша частина так званих «кресів» нині є українською територією?» – написав В’ятрович у Facebook.

Сейм Польщі 22 липня ухвалив постанову, якою визнав Волинську трагедію геноцидом громадян Польщі, організованим українськими націоналістами. За документом, День пам’яті жертв цієї трагедії у Польщі щороку відзначатиметься 11 липня, оскільки, за даними польських істориків, 11 липня 1943 року було кульмінаційним моментом антипольських акцій на Волині.

XS
SM
MD
LG