Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе повідомила про службове розслідування через «злив» відео щодо вбивства Шеремета


Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що поліція почала службове розслідування за фактом публікації в засобах інформації і соцмережах відеозапису, що стосується вбивства журналіста Павла Шеремета.

«Ми розбираємося. По-перше, якщо воно (відео) потрапило від правоохоронців, ми щодо цього обов’язково проведемо службове розслідування, воно вже розпочате. Вчора я дала команду начальникові поліції Києва, щоб розпочати службове розслідування. Друге: я хочу сказати, що якщо якась інформація про перебіг розслідування потрапляє у ЗМІ, то це означає, що слідство автоматично йде назад. Кожна публічна інформація, яка містить деталі слідства і яку люди обговорюють, заважає слідству», – сказала вона в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Наше найбільше головне завдання і відповідальність – розслідувати цю справу об’єктивно і якомога швидше. Так що ось такі «зливи» інформації дуже заважають слідству», – додала Деканоїдзе.

Журналіста Павла Шеремета вбили в центрі Києва вранці 20 липня: в авті, яким він їхав, спрацював вибуховий пристрій. Уже наступного дня в інтернеті поширювали відеозапис із камер спостереження, на якому, як виглядає, видно, як під це авто вночі підкладають вибухівку.

XS
SM
MD
LG