Доступність посилання

ТОП новини

Влада Москви знову відхилила заявку на мітинг проти «антикорупційного пакета»


Леонід Волков
Леонід Волков

Влада російської столиці Москви не погодила нову заявку на мітинг проти так званого пакета антитерористичних законів на площі Яузькі Ворота. Офіційне повідомлення мерії опублікував у Facebook один з організаторів акції Леонід Волков. У документі йдеться про те, що 26 липня на місці, заявленому для проведення мітингу, погоджений інший публічний захід.

Раніше площа Яузькі Ворота як місце проведення мітингу була запропонована самою мерією, нагадав Волков.

11 липня активісти подали заявку на проведення мітингу 26 липня на Слов’янській площі. 14 липня мерія запропонувала перенести акцію на площу Яузькі Ворота, на що організатори відразу ж погодилися.

«Мітинг на 100% узгоджений, цидулка мерії на 200% незаконна, але вона є; наражати людей на небезпеку ми не будемо», – написав Волков і пообіцяв повідомити рішення організаторів акції до кінця дня.

Пакет «антитерористичних законів» авторства депутата Держдуми Росії Ірини Ярової і члена Ради федерації Віктора Озерова, підписаний президентом Володимиром Путіним 7 липня, передбачає запровадження кримінального покарання за «неінформування» і «схиляння» до участі в масових заворушеннях. Крім того, пакет документів зобов’язує операторів зв’язку записувати і зберігати всі телефонні розмови і повідомлення своїх клієнтів.

XS
SM
MD
LG