Доступність посилання

ТОП новини

Савченко невдало розпочала шлях у політиці? (Огляд преси)


Преса продовжує оцінювати перші 100 днів роботи уряду Володимира Гройсмана. Так, «Газета по-українськи» серед прорахунків нового Кабміну називає провал приватизації, яка так і не стала інструментом ефективної економічної політики. Зірвана програма з МВФ, який вирішив влітку не продовжувати співпрацю з Україною. Досі немає єдиного загальнодержавного реєстру соціальних пільг. А без нього можна розкидати кошти і списувати їх на «мертві душі». Адже соцдопомогу отримують від 12 до 20 мільйонів українців, зазначає видання. Однак, новий уряд має і певні досягнення. Про них також розповідає газета.

В цьому ж числі у публікації «Савченко невдало розпочала шлях у політиці» «Газета по-українськи» пише, що колишня бранка озвучує приємні для Кремля тези. Можливо, ці заяви з’являються через недостатнє розуміння процесів чи брак досвіду, зауважує видання. У будь-якому разі нині на заміну оваціям і загальному захопленню Надією Савченко приходять настороженість і нагадування про «не сотвори собі кумира». Час іще покаже, ким вона насправді є, та чи грає в чиюсь гру. Однак уже зараз очевидно, що початок шляху в публічній політиці виходить у Надії дуже сумнівний, переконує «Газета по-українськи».

Незважаючи на кількість воєнної техніки на окупованому Донбасі, у Кремля є суттєва проблема з мотивацією російських військових і найманих бойовиків. Але в експертів газети «День» є побоювання щодо можливого активного використання окупантами ракетних комплексів, тобто безконтактного бою. Водночас, як зазначає видання, нагнітання ситуації на фронті відбувається паралельно з дестабілізацією всередині країни. Йдеться, зокрема, про хресну ходу, яку ідеологічно використовує Кремль. Масовість цього заходу спонукає газетярів до припущення, що з «бабць» хочуть створити показові «жертви». Кремль із його розгалуженою системою агентів, провокаторів та великим досвідом в таких справах зробить все, щоб розписати картинку «екстремістського» Києва, стверджує газета.

Газета «Сегодня» інформує, що українців незабаром чекають нововведення при видачі нових внутрішніх паспортів: з 1 жовтня їх почнуть замінювати на посвідчення особи на пластикових картках – так званий ID-паспорт. Про його особливості «Сегодня» розповідає в статті «ID-паспорти: все, що сьогодні треба про них знати».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG