Доступність посилання

ТОП новини

Фахівці ФБР надали важливу допомогу у справі про вбивство Шеремета – Луценко


Юрій Луценко, архівне фото
Юрій Луценко, архівне фото

Експерти Федерального бюро розслідувань США вже надали українській стороні важливу допомогу в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Вони вже допомогли нам у встановленні типу вибухівки, проведенні автоекспертизи, роботі з відеоматеріалами тощо», – сказав він у перебігу відвідин Чернігова.

За словами Луценка, які наводить прес-служба ГПУ, фахівці ФБР співпрацюють із Міністерством внутрішніх справ і генпрокуратурою щодо розслідування кримінального провадження за фактом убивства Шеремета на законних підставах.

При цьому генпрокурор висловився проти будь-якого витоку внутрішньої службової інформації, що може лише зашкодити розслідуванню. «Коли ми будемо готові до публічної частини, зокрема оприлюднення фотороботів, ми це обов’язково зробимо», – запевнив він.

Юрій Луценко також повідомив, що розслідування у кримінальному провадженні за фактом вбивства Павла Шеремета здійснює Головне слідче управління МВС, а процесуальне керівництво – співробітники Генеральної прокуратури України, які, за його словами, мають величезний досвід розкриття таких справ. «Робота триває», – додав він.

Раніше в понеділок генпрокурор представив у Чернігові нового прокурора Чернігівської області Володимира Комашка.

Журналіста Павла Шеремета вбили в центрі Києва вранці 20 липня: в авті, яким він їхав, спрацював вибуховий пристрій.

XS
SM
MD
LG