Доступність посилання

ТОП новини

Захист Степана Черновецького оскаржив його арешт в Іспанії


Степан Черновецький
Степан Черновецький

Юридична компанія Molins&Silva заявляє, що подала апеляційну скаргу на арешт сина екс-мера Києва Леоніда Черновецького Степана в Іспанії.

«На сьогодні наша юридична фірма подала апеляційну скаргу на затримання Степана Черновецького. У матеріалах апеляції ми довели, що джерелом всіх фінансових операцій, здійснюваних паном Степаном Черновецьким в Іспанії, були кошти, отримані ним від продажу «Правекс-банку», – йдеться в повідомленні юркомпанії.

За словами юристів, операція з продажу була проведена в повній відповідності з міжнародним й українським законодавством і під суворим контролем міжнародних аудиторів і українською влади.

Крім того, за даними юристів, Черновецький є президентом і власником інвестиційної компанії Chernovetskyi Investment Group (CIG). «CIG є прозорим, надійним і чесним партнером для сотень компаній і людей в Україні і по всьому світу... Ми твердо переконані в тому, що з урахуванням цих фактів, які ми підтверджуємо документально, суддя зможе ухвалити справедливе рішення і скасувати рішення про утримання під вартою як помилкове і необґрунтоване», – заявляють у компанії.

У Molins&Silva також зазначають, що справа є засекреченою, і тому вони досі не знають, які конкретно звинувачення висунуті проти Степана Черновецького.

12 липня іспанське видання El Mundo повідомило, що в Барселоні внаслідок спецоперації місцевих силовиків за підозрою в участі у кримінальній організації і відмиванні грошей затримали 11 осіб, серед яких і син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан.

За повідомленням, серед затриманих в основному українці і росіяни, що проживають у Барселоні.

Затриманих також підозрюють у підробці офіційних документів і податкових махінаціях.

У Міністерстві внутрішніх справ і Генеральній прокуратурі України заявляють, що українська сторона не оголошувала у розшук за лінією Інтерполу сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степана. Про це Радіо Свобода заявили речниця генпрокурора Лариса Сарган і представник МВС України Артем Шевченко.

XS
SM
MD
LG