Доступність посилання

ТОП новини

Томенко заявляє про намір звернутися до Страсбурзького суду через позбавлення його депутатського мандата


Микола Томенко
Микола Томенко

Микола Томенко заявляє про намір звернутися до Європейського суду з прав людини через позбавлення його депутатського мандата.

«Для мене надзвичайно важливо не стільки повернути забраний мандат, як створити прецедент, що не даватиме будь-якому президенту, будь-якій владі у будь-якого депутата, який їм не подобається, забирати мандат. Я прагну якомога швидше пройти українські суди, щоб перейти до європейських», – зазначив Томенко.

За його словами, судовий розгляд у Вищому адмінсуді України триває вже три місяці, наразі вдалося отримати протокол з’їзду партії.

У лютому Томенко вийшов зі складу парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка».

Після цього, 25 березня, партійний з’їзд «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» ухвалив рішення про дострокове припинення депутатських повноважень Миколи Томенка і Єгора Фірсова, які раніше залишили лави однойменної фракції. Як повідомили в БПП, з’їзд ухвалив рішення «про зміни у виборчому списку партії, виключивши з нього кандидатів, які не беруть участі у партійній діяльності».

29 березня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оголосив про припинення повноважень депутатів від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Єгора Фірсова та Миколи Томенка.

У квітні Томенко направив позов щодо позбавлення його депутатського мандата до Вищого адміністративного суду України.

XS
SM
MD
LG