Доступність посилання

ТОП новини

Довибори в Раду: ЦВК визнала обраними п’ятьох народних депутатів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати довиборів в Верховну Раду України, які проходили 17 липня, на п’яти з семи округів.

Як повідомила прес-служба ЦВК, народними депутатами України в окрузі № 23 обрали Ірину Констанкевич від партії «УКРОП», також обрали представника цієї партії Віктора Шевченка в окрузі № 85, в окрузі № 183 (Херсонщина) – Юрія Одарченка, на Дніпропетровщині в окрузі №27 – самовисуванця Тетяну Ричкову, а в окрузі № 206 в Чернігівській області обрали Максима Микитася.

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбулись 17 липня на семи одномандатних округах (№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206).

У громадянській мережі «Опора» заявили, що на довиборах спостерігачі зафіксували низку порушень законодавства, частина з яких була грубим недотриманням законодавчих вимог та стандартів виборчого процесу. Водночас безпосередньо в день голосування 17 липня виявлені спостерігачами порушення не мали масового характеру.

Поліція відкрила 25 кримінальних проваджень, пов’язаних з порушеннями на довиборах, з них – 14 проваджень стосуються порушень виборчих прав громадян.

XS
SM
MD
LG