Доступність посилання

ТОП новини

Демократична партія США затвердила кандидатуру Клінтон на виборах президента


Clinton nominated
Clinton nominated

Демократична партія офіційно проголосувала за висунення колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон кандидатом на виборах президента США. 26 липня на конвенті (з’їзді) партії, що триває у Філадельфії, Клінтон у поїменному голосуванні здобула підтримку більш як 2383 із 4700 делегатів.

Незабаром після цього її конкурент Берні Сандерс попросив делегатів призначити її на підставі одностайного схвалення, а не продовжити процес поіменного голосування, і конвент погодився з цією пропозицією.

Сандерс виступив із полум’яною промовою в перший день конвенту 25 липня, він розповів делегатам, що Клінтон «має стати наступним президентом Сполучених Штатів».

На конвенті також лунала критика на адресу республіканського опонента Клінтон Дональда Трампа. Зокрема, колишній дежсекретар США Мадлен Олбрайт вказала на його небезпечні заяви щодо зовнішньої політики.

«Він підірвав нашу боротьбу з тероризмом, відштовхуючи наших партнерів в ісламському світі. Він послабив наше становище в світі, погрожуючи відвернутися від наших друзів і союзників,заохотивши більшу кількість країн на отримання ядерної зброї», – вказала Олбрайт.

Республіканці визначили свого кандидата на виборах минулого тижня, ним став мільярдер Дональд Трамп. Президентські вибори у США призначені на 8 листопада.

XS
SM
MD
LG