Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську почалося засідання Контактної групи – Оліфер


У Мінську почалося засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомила речник представника України у контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, Леонід Кучма бере участь у роботі групи в скайп-режимі.

Напередодні прес-служба президента України повідомила, що Петро Порошенко обговорив становище на Донбасі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель. За повідомленням Адміністрацїі президента, Порошенко і Меркель у телефонній розмові також домовилися інтенсифікувати роботу в «нормандському» та інших форматах щодо врегулювання ситуації на частині Донбасу.

У перебігу цієї розмови Порошенко також «висловив глибоке занепокоєння різкою ескалацією ситуації на Донбасі і зростанням кількості загиблих через збільшення російськими бойовиками кількості обстрілів зі зброї великого калібру та продовження Росією постачання для них озброєння».

Востаннє засідання контактної групи в Мінську відбулося 13 липня. Тоді учасники переговорів не ухвалили якихось конкретних рішень, також повідомлялося, що немає прогресу в переговорах щодо звільнення полонених та незаконно утримуваних у зв’язку з конфліктом на Донбасі.

XS
SM
MD
LG