Доступність посилання

ТОП новини

Дніпро: міськрада ухвалила заборону реклами перевезень до Криму


Дніпровська міськрада вирішила заборонити рекламу пасажирських перевезень до анексованого Росією Криму на території міста. Відповідне рішення 27 липня ухвалили депутати міськради на черговій сесії.

За інформацією мерії, з ініціативою щодо заборони виступили громадські активісти, які зібрали підписи під електронною петицією – зверненням до мера. Збір підписів під схожою петицією до президента України триває.

Раніше в Дніпрі волонтери оголосили кампанію з «очищення міста від кримського спаму». Вони вважають, що необхідно очистити місто від оголошень, що агітують за літній відпочинок в окупованому Криму і рекламують перевезення туди, щоб «жодна копійка, зароблена українцями на відпочинок, не дісталась окупаційній владі».

Активісти також ініціювали збір підписів під петиціями з вимогами заборони реклами перевезень до Криму.

Міський голова раніше відреагував на петицію, заявивши, що питання розглянуть на сесії 13 липня. Однак тоді розгляд питання перенесли через недоопрацьованість.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у Дніпрі багато оголошень із рекламою перевезень до Криму, Донецька, Росії, найчастіше такі листівки приклеєні в заборонених місцях – на стовпах і будинках. Така реклама була розміщена навіть навпроти обласного військкомату, де відбуваються збори українських бійців. Схожа ситуація у Кривому Розі та Кам’янському (колишньому Дніпродзержинську).

XS
SM
MD
LG