Доступність посилання

ТОП новини

За забудовника Войцехівського внесли 14 мільйонів гривень застави – суд


Анатолій Войцехівський
Анатолій Войцехівський

За забудовника Анатолія Войцехівського внесли заставу у розмірі 14 мільйонів гривень. Це журналістам програми «Схеми» підтвердили у канцелярії Печерського суду Києва.

За словами працівників канцелярії суду, гроші вже надійшли на казначейський рахунок, утім, паперову квитанцію, що підтверджує цю трансакцію, до суду ще не приносили.

Як тільки до суду надійде квитанція про сплату застави за Анатолія Войцехівського, його звільнять зі слідчого ізолятора.

Раніше, 26 липня, Апеляційний суд Києва мав розглянути скаргу Войцехівського на арешт. Проте засідання перенесли на 4 серпня через те, що до Апеляційного суду не надійшли матеріали справи від Печерського районного суду Києва, а самого підозрюваного – Анатолія Войцехівського – не було у залі суду. Як повідомив адвокат підозрюваного Юліан Волошин у коментарі Радіо Свобода, підозрюваний перебував у Лук’янівському СІЗО.

16 липня суд обрав запобіжний захід для затриманого у вигляді арешту на термін 2 місяців із можливістю внесення застави в розмірі 14 мільйонів гривень.

Войцеховському інкримінують самовільне захоплення земельних ділянок та самовільне будівництво на них.

За даними слідчих, впродовж 2012–2014 років службові особи групи будівельних компаній під керівництвом Войцехівського самовільно у Києві зайняли 42 земельні ділянки і незаконно розпочали на них самовільне будівництво житлових та офісно-торгово-житлових комплексів. Генеральна прокуратура заявляла, що Войцехівському інкримінують ухилення від сплати податків на суму 12,5 мільйона гривень, створення організованої злочинної групи, самовільне захоплення землі в Києві та привласнення коштів.

Раніше журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший», проаналізували десятки незаконних столичних будівництв багатоповерхівок та цілих житлових комплексів і виявили, що всі вони від початку тісно пов’язані між собою структурами так званої «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського.

За роки свого існування «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського створила десятки компаній. Майже всі ці будівельні фірми мали схожі риси – наприклад, статутний фонд у 1000 гривень, реєстрація компанії на місці майбутнього будинку. Також журналісти виявили, що деякі з проектів групи компаній Войцехівського введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів.

XS
SM
MD
LG