Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: під час хресної ходи УПЦ (МП) сутичок вдалося уникнути, 6 осіб затримали


Віряни проходять через металодетектори на Хрещатику, 27 липня 2016 року
Віряни проходять через металодетектори на Хрещатику, 27 липня 2016 року

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що під час хресної ходи Української православної церкви (Московського патріархату) сутичок вдалося уникнути, шістьох осіб затримали.

«Невелика групка маргіналів з шести чоловік, які намагалися розгорнути плакат «Донбас – це русский мир!», – тепер відпочивають в одному з райвідділів поліції. Слідчим цікаві ці особи та їхні аргументи, на молебень вони не потрапили», – написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що в кількох учасників хресної ходи вилучили ножі, проте їх вже повернули власникам.

«Десяток складаних ножів, вилучених на рамках безпеки, – повернули власникам перед посадкою в автобуси додому. Чотирьох патріотів, що намагалися різкістю рухів зупинити цей церковний захід, попросили не створювати шансу для провокації антиукраїнських сил, і після бесіди хлопці поїхали додому», – додав Аваков.

За його словами, частина учасників хресної ходи вже відбула на автобусах додому.

«Хресна хода закінчилася. Автобуси з учасниками сьогоднішнього молебню переважно вже на шляху додому, частина людей ще моляться в Лаврі», – написав міністр.

Раніше у поліції Києва заявили, що під час сьогоднішньої акції грубих порушень громадського порядку не було, поліція нікого не затримувала.

Хода, організована УПЦ (МП), стартувала на початку липня у Тернопільській і Донецькій областях. Сьогодні вранці вірян УПЦ (МП) почали підвозити автобусами до Європейської площі, звідки вони піднімалися на Володимирську гірку, де близько 13:00 розпочався молебень, присвячений Хрещенню Київської Русі.

XS
SM
MD
LG