Доступність посилання

ТОП новини

Путін ліквідував Кримський федеральний округ


Президент Росії Володимир Путін підписав указ про ліквідацію Кримського федерального округу як самостійної одиниці і приєднання його до складу Південного федерального округу, повідомляє прес-служба Кремля.

Як наголошується в документі, це зроблено «з метою підвищення ефективності діяльності федеральних органів державної влади». Очолює Південний округ Володимир Устинов.

Раніше 28 липня Путін змінив місце роботи своєму представникові в анексованому Криму – Олегу Белавенцеву. Тепер він призначений представником президента Росії в Північно-Кавказькому федеральному окрузі.

Також 28 липня указом Путін відправив у відставку губернатора анексованого Севастополя Сергія Меняйла і призначив його представником у Сибірський федеральний округ.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG