Доступність посилання

ТОП новини

Обама: Гілларі Клінтон – найбільш підготовлена для роботи президента


Барак Обама і Гілларі Клінтон на з’їзді Демократичної партії у Філадельфії
Барак Обама і Гілларі Клінтон на з’їзді Демократичної партії у Філадельфії

У своєму виступі на з'їзді Демократичної партії глава держави також попередив про небезпеку позицій республіканського кандидата Трампа.
Президент Барак Обама висловив повну підтримку кандидату в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон, заявивши, що «ніколи не було чоловіка або жінки, хто був би більш підготовленим виконувати роль президента Сполучених Штатів Америки», ніж вона.

Виступаючи на з'їзді Демократичної партії у Філадельфії, Обама також пообіцяв допомогти Клінтон здобути перемогу над республіканським суперником Дональдом Трампом і стати першою жінкою-президентом США.

«Ніколи не було чоловіка або жінки, включно зі мною і Біллом Клінтоном, хто був би більш підготовленим для роботи на посаді президента Сполучених Штатів Америки, ніж Гілларі Клінтон», – заявив Обама під схвальні вигуки делегатів.

Обама представив своє бачення Америки, яке відрізняється від поглядів Трампа, який вважає, що нелегальні іммігранти і терористи взяли США в облогу, і що країна втрачає свої позиції в світі.

«Я ніколи не був настільки оптимістичним з приводу майбутнього Америки, - заявив Обама присутнім делегатам у комплексі Wells Fargo Center. – Америка вже велика. Америка вже сильна. І я обіцяю вам, що наша сила і велич не залежатимуть від Дональда Трампа», – сказав він.
Президент також попередив про небезпеку політичної позиції Трампа, особливо в тому, що стосується зовнішньої політики та імміграції.

«Він хвалить Путіна, прославляє Саддама Гусейна і каже нашим союзникам по НАТО, які виступили на нашому боці після 11 вересня 2001 року, що вони повинні платити, якщо хочуть, щоб ми їх захищали», – сказав Обама про республіканського кандидата.

«Обіцянки Америки не йдуть разом з цінником. Ми виконуємо свої зобов'язання. І ця одна з причин, чому майже кожна країна в світі вважає, що Америка стала сильнішою і більш шанованою сьогодні, ніж вісім років тому», – додав він.

Президент-демократ розповів про те, що він назвав досягненнями країни за два його президентські терміни. До них він відніс відновлення після економічної рецесії, реформу системи охорони здоров'я та знищення лідера аль-Каїди Осами бін Ладена в 2011 році.

У вівторок Клінтон увійшла в історію, ставши першою жінкою, офіційно висунутою кандидатом у президенти однією з головних партій країни.

Після офіційного прийняття цієї пропозиції в четвер вона стане лідером демократів в боротьбі з кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом на виборах в листопаді.

У середу сенатор Тім Кейн офіційно погодився стати кандидатом у віце-президенти.

У своєму виступі він сказав, що Клінтон готова стати президентом «завдяки її вірі».

«Вона готова завдяки її серцю, – додав він. – Вона готова завдяки її досвіду. Вона готова, тому що знає, що в Америці ми стаємо сильнішими, коли ми разом».

Обама і Клінтон були суперниками в завзятій боротьбі за номінацію від Демократичної партії в 2008 році. Після перемоги на тих виборах Обама призначив її держсекретарем.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG