Доступність посилання

ТОП новини

На тлі розбіжностей ЄС про санкції щодо Росії Путін їде до Словенії домовлятися про торгівлю 


©Shutterstock
©Shutterstock

Президент Росії Володимир Путін 30 липня проведе переговори у Словенії щодо економічних контактів між країнами. Візит проходитиме на тлі розбіжностей всередині ЄС щодо санкцій проти Москви через її агресію стосовно України. ЄС раніше цього місяця продовжив санкції до наступного року, попри побоювання Словенії та інших країн, головним чином південних і східних членів блоку.

Як передає Reuters з посиланням на дипломатів ЄС, тактика Росії в лобіюванні дружніх європейських держав починає підривати єдність блоку, а Кремль робить акцент на країни з поблажливим, «м’яким» підходом до політики Росії.

«Результатом є те, що ми бачимо все більше і більше країн, які кажуть, що ми повинні проаналізувати санкції, оцінити, який ефект вони дають», – цитує одного з дипломатів міжнародна агенція, і додає, що в списку таких країн Словенія, Словаччина, Болгарія, Італія, Греція, Угорщина, Кіпр.

Так, Словенія, де в ході візиту Володимир Путін переважно говоритиме про торгівлю та інвестиції, стане четвертою з тих країн, які він відвідав, відколи Росія анексувала в 2014-му український Крим.

У Кремлі бачать Словенію в якості свого союзника. Росія мала значний експортний ринок продовольства до Словенії перед кризою в Україні. Словенія також розглядається як транзитер російського газу через трубопровід до Південної Європи.

XS
SM
MD
LG