Доступність посилання

ТОП новини

Небезпечні тарифні ігри популістів (огляд преси)


Включення органів місцевого самоврядування у змагання з тарифного популізму дорого коштуватиме і жителям окремих міст, і країні загалом, стверджує «Український тиждень». Видання попереджає, що у містах, де були чи будуть ухвалені декларації про мораторій на зростання тарифів до кінця року, у підприємств ЖКГ або місцевих бюджетів можуть виникнути значні проблеми. Мета популістів зрозуміла: набрати собі електоральних балів і будь-що посилити суспільно-політичне напруження, переконує тижневик у статті «Небезпечні ігри».

У цьому ж числі «Український тиждень» аналізує редакційну політику та ідеологічну спрямованість українських ЗМІ. Заголовок статті – «Хто говорить і що показує».

Тижневик «Новое время» пише, що в окупованому Росією Криму чекають всього і відразу: мосту, туристів, грошей, інфраструктурних проектів і щастя. І не отримують нічого, крім трохи більших пенсій, дорожчих цін і пам'ятників імперському минулому Росії. Про це тижневик стверджує в публікації «Провінція імперії».

Тижневик «Фокус» пише, що фермерство – одне з найбільш прибуткових видів малого бізнесу в Україні. При цьому портрет українського фермера за останні кілька років сильно змінився. Тут тепер часто зустрічаються колишні «білі комірці», включаючи IT-фахівців, фінансистів і фармацевтів. Чому вони обирають фермерство, тижневик розповідає в матеріалі «Нові фермери».

Тисячі маленьких пацієнтів «Охматдиту» – головної дитячої лікарні країни – страждають від нестачі ліків та медобладнання, а новий корпус клініки, в який вкладені мільйони бюджетних гривень, так і залишається недобудованим. Про це пише тижневик «Новое время» у матеріалі «Лікарня на лікарняному, або «Охматдит» як дзеркало української медицини».

Тижневик «Кореспондент» розповідає, хто і навіщо перетворює колишню ув'язнену Надію Савченко на головного українського антигероя. Заголовок публікації – «Так говорила Надія».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG