Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон звинуватила російські спецслужби в кібератаці на комп’ютери Демократичної партії


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Кандидат на президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон заявляє, що кібератаку, внаслідок якої у мережу потрапило листування керівництва партії, організували російські спецслужби. Про це вона сказала в інтерв’ю американському телеканалу Fox News.

«Ми знаємо, що російські спецслужби здійснили хакерську атаку, що вони зробили так, щоб значна частина цих листів була оприлюднена, і ми знаємо, що Дональд Трамп продемонстрував дуже тривожний намір підтримувати Путіна», – зазначила вона.

«Беручи за основу факти, виникають серйозні запитання щодо російського втручання у наші вибори, нашу демократію», – додала Гілларі Клінтон.

22 липня на порталі WikiLeaks з’явилося кілька тисяч листів із листування між представниками Демократичної партії США та її комітету. Всього, за даними медіа, мова йде про три кібератаки, вчинені на комп'ютери партійців.

США офіційно не заявляли про причетність Росії до кібератаки, однак деякі ЗМІ повідомляли, що підозрювані американською владою хакерські групи можуть бути пов’язані з російськими спецслужбами.

Російська влада поки не прокоментувала заяву Гілларі Клінтон.

XS
SM
MD
LG